NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Nepečený srnčí hřbet s piškoty a oříšky
Nepečený srnčí hřbet s piškoty a oříšky
Recept Nepečený srnčí hřbet s piškoty a oříšky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Marta Mlyn    ·   3.11.2016

Nepečený srnčí hřbet s piškoty a oříšky

Netradiční, ale velmi chutné. Pokud máte rádi čokoládu, zkuste si připravit tuto nepečené dobrotu, kterou máte připravenou za pár minut. Autor: Marta

Sdílet na Facebooku
Suroviny
300 g
hořká čokoláda
1 bal.
slazené kondenzované mléko
100 g
oříšky
1 PL
kakao
1 bal.
piškoty
3 PL
kokosový olej nebo máslo
pomerančový džus nebo šťáva nebo sirup
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nad párou rozpustíme hořkou čokoládu spolu se salkem (slazeným kondenzovaným mlékem) a kokosovým olejem. Pokud nemáte kokosový olej, můžete olej nahradit máslem.
  2. Když máme směs čokolády, salka a oleje rozpuštěnou, odstavíme a ihned priádme prosáté kakao. Přimícháme nasekané oříšky. Pokud se vám zdá, že je hmota příliš hustá, můžete ji zředit trochou teplého mléka nebo smetany.
  3. Připravíme si formu srnčího hřbetu, vyložíme ji alobalem a připravíme si piškoty a pomerančový džus, do kterého budeme piškoty namáčet.
  4. Na dno formy dáme tenkou vrstvu nádivky, poklademe namočené piškoty, znovu natřeme trochu nádivky a takto postup opakujeme, dokud nemineme všechny suroviny.
  5. Ukončíme to tenkou vrstvou nádivky a přeložíme i alobal, abychom celou formu zakryli. Odložíme do lednice alespoň na 4 hodiny, nejlépe na celou noc a můžeme podávat.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář