Nepečený sušenkový dort s jahodami

Takto v létě pouze nepečené dezerty. Doporučuji vyzkoušet tento zákusek se sušenkovým základem. Pokud použijete i sušenky bez lepku, dokonalá sladká dobrota i pro ty, kteří nemohou mouku. Tyto dezerty stále doplňuji tvarohem. Zdravě, sladce, chutně a hlavně rychle :) Autor: Lucka

Přidal:, 6.8.2018
Kategorie: Dorty, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Nepečený sušenkový dort s jahodami

Suroviny

Sušenkový základ:
300-400 gsušenek (mix-máslové, karamelové)
100-120 gmásla
Náplň:
250 gpolotučného tvarohu
120 mlsmetany ke šlehání (33%)
90 gcukru moučka
1/3 bal.citronového cukru
1/2 bal.vanilkového cukru
miska jahod (množství dle vlastní chuti)

Postup přípravy

  1. Sušenky rozemeleme v mixéru, smícháme s rozpuštěným máslem. 3/4 sušenkové směsi natlačíme do koláčové formy vyložené pečícím papírem, sušenky dáme i na stěny formy. Zbytek sušenek si necháme nahoru koláče. Dáme uležet do lednice.
  2. Mezitím si nakrájíme jahody na malé kostičky. Smetanu si vyšleháme s cukry dotuha, jemně přimícháme tvaroh a nakonec jahody.
  3. Tuto směs dáme na těsto, uhladíme a celý povrch posypeme zbylými sušenkami smíchanými s máslem. Zlehka zarovnáme a dáme do lednice chladit asi na 8 hodin.