Nepečený tvarohový dortík s malinami

V mrazničce jsem ještě našla zapomenuté maliny z minulého roku, tak jsem je chtěla spotřebovat. Samozřejmě na ozdobu jsem dokoupila čerstvé, aby to nějak i vypadalo :) Nemají samozřejmě takovou chuť jako ty domácí, ale tak na oko to přeci musí i vypadat. Sušenkový základ klidně můžete zaměnit i za pečený klasický korpus, já jsem si to chtěla usnadnit :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 5.4.2018
Kategorie: Dorty, Moučníky
Nepečený tvarohový dortík s malinami

Suroviny

Na základ:
200 gBebe sušenky kakaové (Koka)
100 gmásla
Na tvarohový krém:
140 mlsmetany na vaření 12%
4 plátkyželatiny Dr. Oetker
500 gtvarohu ve vaničce, já měla farmářský
140 gtřtinového cukru
1 kspomeranč
400 gmalin
250 mlsmetany ke šlehání 33%
Na omáčku:
250 gletního drobného ovoce ( maliny, borůvky, rybíz, jahody... ) 4 lžíce%pomerančové šťávy
3 lžícetřtinového cukru

Postup přípravy

  1. Klasicky připravíme nepečený základ. Sušenky rozdrtíme v mikrotenovém sáčku na prášek, dáme do misky, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Základ navrstvíme na dno kulaté formy s pečícím papírem.
  2. Do misky dáme 4 lžíce vody, přidáme plátky želatiny a necháme ji nabobtnat. Tvaroh, cukr, pomerančovou šťávu a kůru vyšleháme do hladkého krému. Smetanu na vaření přivedeme téměř k bodu varu, přidáme nabobtnalou želatinu a promícháme. Plátky se hned rozpustí. Smetanu na šlehání vyšleháme do polotuha. Do tvarohového krému přidáme želatinovou smetanu (vychladlou) a vyšlehanou smetanu. Zlehka vmícháme maliny.
  3. Tvarohovo malinovou náplň naplníme na sušenkový základ a odložíme do chladničky na noc.
  4. Omáčku uděláme smícháním všech surovin, které potřebujeme na přípravu. Podáváme také pořádně vychlazenou ke kousku sladké dobroty.

Můj blog: Vaření s Tomem