Připravíme si kvásek ze 2 lžiček cukru, mléka a droždí.
V míse smícháme mouku, špetku soli, cukr, žloutky, mléko, olej a kvásek. Těsto necháme nakynout cca 1 hod - aby zdvojnásobilo objem.
Pokud nakyne těsto uděláme si pudink. Po vychladnutí vyšleháme s máslem. Zatím dáme nádivku do lednice.
Uděláme válečky o průměru asi 1 cm a dlouhé asi 20 cm, které přehneme na polovinu, tím vzniknou dva prameny, které upleteme a konec vsuneme dolů. (Z těsta se snažíme vyválet "hady" o tloušťce prstu a rozkrájíme po 20 cm. "Hada" ohneme na polovinu a zakroutíme jako vrták).
Necháme na plechu kynout, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 200°C cca 15 min. (do zlatova).
Když vychladnou rozkrojíme, naplníme a posypeme moučkovým cukrem. Z dávky vyjde cca 18 ks o délce 10 cm.