Jablečné muffiny peču vždy, když potřebuji rychlý, ale přitom chutný dezert. Naposledy jsem je dělala jako sladkou tečku po obědě, ale velký úspěch měly také na různých oslavách či posezeních s blízkými.
Jablečné muffiny peču vždy, když potřebuji rychlý, ale přitom chutný dezert. Naposledy jsem je dělala jako sladkou tečku po obědě, ale velký úspěch měly také na různých oslavách či posezeních s blízkými.
Tyto jablečné muffiny se lehce liší od klasických. Jejich základ tvoří křehké máslové těsto, které se doslova rozplývá na jazyku. V kombinaci s mírně nakyslými jablky a drobenkou jsou neodolatelné.
Hotové muffiny nechte vychladnout a následně je opatrně vyjměte z formy. Formu rozhodně nepřevracejte, aby z muffinů neopadla veškerá drobenka. Dezert můžete podávat samostatně, případně ho doplňte o čerstvá jablka, trochu šlehačky nebo ho jen posypte moučkovým cukrem.
Video recept:
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě