Netradiční perník z cukety

Přidal: rebeka, 14.5.2015
Kategorie: Nejlepší dezerty, Perník, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Cuketové recepty
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Už jste někdy připravovali sladký koláč ze zeleniny? Zdá se to nemožné, ale je výborný. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: rebeka, 14.5.2015
Kategorie: Nejlepší dezerty, Perník, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Cuketové recepty
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Budeme potřebovat:
350 gpolohrubé mouky
200 gbílého smetanového jogurtu
150 mloleje
500 gcukety
3 ksvejce
200 gpískového cukru
1 bal.kypřící prášek do perníku
lžičkamleté skořice
trochunastrouhaného muškátové oříšku
3 lžícekakaa
špetkasoli
2 bal.zakysané smetany
2 tyčinkyledových kaštanů
pikantní marmeláda
- Všechny sypké suroviny promícháme, mouku prosijeme přes sítko.
- Cukety omyjeme a neoloupanou nastrouháme na slzičkovém struhadle, přebytečnou vodu vymačkáme.
- Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, jogurt, sypkou směs a nakonec cuketu. Pekáček (30 x 20 cm) vysteleme pečícím papírem a těsto na něj urovnáme.
- Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C cca 30 minut. Po vychladnutí korpusu potřeme tento marmeládou, kysanou smetanou a nahoru nastrouháme ledové kaštany. Cuketa by měla být mladá.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
KOMENTÁŘE K RECEPTU