Netradiční tvarohové buchtičky

Máte rádi sladké snídaně? Pokud preferujete chlebíček s džemem nebo sladký croissant s nutellou, určitě zkuste i tyto tvarohové buchtičky, které si oblíbíte hlavně na snídani. Tyto buchtičky jsou vhodné i na večeři, tvaroh obsahuje hodně bílkovin, takže pokud se ubere z cukru, dá se říci, že si umíte připravit za pár minut i zdravou večeři. Podáváme s marmeládou nebo s rozpuštěnou čokoládou, případně s ovocem nebo šlehačkou.

Přidal:, 18.1.2017
Kategorie: Chuťovky
Netradiční tvarohové buchtičky

Suroviny

200 gtvaroh
3 PLkr. cukr
5 PLzakysaná smetana
2 ksvejce
3 PLdětská krupice
2 PLrozpuštěné máslo
1 lžičkuprášku do pečiva
podle chutivanilka nebo skořice
podle chutiovoce, šlehačka, čokoládová poleva

Postup přípravy

  1. Tvaroh utřeme s cukrem, vajíčky, přidáme podle vlastní chuti vanilku nebo skořici a prášek do pečiva. Když máme hmotu pořádně utřenou, přidáme rozpuštěné máslo a zakysanou smetanu. Na závěr ještě přidáme dětskou krupici a znovu pořádně vymícháme.
  2. Do této hmoty lze přidat i sušené ovoce, kousky čokolády nebo i oříšky.
  3. Připravíme si formu na muffiny nebo silikonové formičky, vymažeme je máslem nebo olejem a navrstvíme tvarohové těsto.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů dozlatova.
  5. Upečené vyjmeme a necháme vychladnout ve formě. Teprve po úplném vychladnutí je vybíráme z formy nebo formiček.
  6. Podáváme posypané moučkovým cukrem, čokoládovou polevou, ovocem nebo s kopečkem šlehačky.

Zdroj: Vk