Netradiční višňová roláda s vanilkovým pudinkem

Jeden z nejlepších zkroucených rolád, jaké jste kdy jedli. Višňová nádivka s vanilkovým pudinkem dodá roláde neodolatelnou chuť! Určitě vyzkoušejte. Těsto je tak křehké, že se doslova rozplývá na jazyku. Nádivku jsem dělala z kompotovaných višní a z pudinkového prášku, takže to krásně zhoustlo a sladko kyselá chuť byla opravdu božská. Autor: Triniti

Recept Netradiční višňová roláda s vanilkovým pudinkem

Suroviny

Těsto:
600 gpolohrubá mouka
1 ksčerstvé droždí
50 gkr. cukr
2 ksvejce
150 gmáslo
250 mlmléko
2 bal.vanilkový cukr
Náplň:
1 sklenicevišňový kompot
6 lžickr. cukr
2 bal.vanilkový cukr
2 bal.vanilkový pudink
voda
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Droždí si rozdrobíme do mléka, ve kterém jsme si rozpustili cukr a necháme udělat kvásek. Mouku si smícháme s vajíčky, máslem, vanilkovým cukrem a vykvaseným kváskem. Důkladně vypracujeme a necháme nakynout cca 1 hodinu.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Vykynuté těsto si rozdělíme na 2 části. Obě části si rozválíme na tloušťku cca 1 cm a naplníme ji nádivkou.
  3. Nádivku jsme si připravili následovně. Šťávu z višní si vylijeme do hrnce a dolijeme vodu (vody lijeme tolik, abychom dostali spolu 6 dl). Přidáme cukr, vanilkový cukr a vanilkový pudink. Dobře promícháme, abychom neměli hrudky. Vaříme do zhoustnutí a do ještě horké hmoty přidáme višně. Odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Nádivku na těsto natřeme vlažnou. Závin stočíme tak, že kraje srolujeme směrem do středu. Pečeme je ve formě, nejlépe obdélníkové (15 x 25 cm), vyložené papírem. Takto připravený závin necháme podkynout cca 20 minut na teplém místě a následně dáme do trouby péct. Pečeme při teplotě 180 stupňů dokud nechytí krásnou hnědou barvu. Ještě horký posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!