Novoroční čočkovka

Krásný Nový rok všem :-) Novoroční čočkovka. Máte i vy nějakou tradici na nový rok, kterou opakujete a učíte ji i své děti, aby to naučili zase oni své děti? Zahuštěná, obyčejná čočková polévka nebo máte nějaký jiný recept na jídlo s čočkou? Podělte se i vy se svými novoročními tradicemi. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Přidal:, 2.1.2018
Kategorie: Hlavní jídla, Polévky
Novoroční čočkovka

Suroviny

200 gčočky
1 ksmrkev
1 nožičkadobré klobásky
1 kscibule
1 stroužekčesneku
1 lžičkamajoránky
1 lžícesádla
dle chutisůl, pepř
1 lžíceocta
1 lžičkacukru
1 lžícehraška nebo mouka

Postup přípravy

  1. Čočku necháme přes noc nabobnat ve studené vodě. Tu pak slijeme a dáme vařit do česrtvé vody.
  2. Přidáme bobkový list, prolisovaný česnek na kostičky pokrájenou klobásku a mrkev a vaříme doměkka.
  3. Ke konci přidáme sůl, pepř, ocet, majoránku a cukr. Chutě doladíme dle vlastní chutě.
  4. Na sádle osmahneme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme do polévky. 
  5.  Hrašku rozmícháme v tošce vody, přidáme do polévky a necháme provařit. Namísto hrášky lze použít klasickou mouku na zahuštění.

Můj blog: Vaření s Tomem