NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Nutellové hvězdičky
Nutellové hvězdičky
Recept Nutellové hvězdičky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Janaha

Pokud máte rádi Nutellu, tyto hvězdičky si určitě oblíbíte. U nás doma se vždy snědí jako první a to je už co říct :) Přestože nutelu nepoužívám skoro vůbec, tyto koláčky jsou výjimka. Spotřebuji celý pohár a to už je co říct. Ale co naděláme, když nám doma tak chutnají. Autor: Janaha

Janaha    ·   30.11.2017

Nutellové hvězdičky

Pokud máte rádi Nutellu, tyto hvězdičky si určitě oblíbíte. U nás doma se vždy snědí jako první a to je už co říct :) Přestože nutelu nepoužívám skoro vůbec, tyto koláčky jsou výjimka. Spotřebuji celý pohár a to už je co říct. Ale co naděláme, když nám doma tak chutnají. Autor: Janaha

Sdílet na Facebooku
Suroviny
200 g
Nutella
200 g
máslo
300 g
hladká mouka
100 g
kukuřičný škrob
2 ks
žloutky
moučkový cukr smíchaný s vanilkovým na obalování
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny smícháme rukama v misce. Potom těsto přeložím na pomoučený vál, vytvořím bochník a dám do lednice na chvíli zchladit, aby se s těstem lépe pracovalo. Potom ochlazené v chladničce těsto na pomoučeném vále opatrně rozválím trochu na hrubší, asi na 5 - 6 mm.
  2. Formičkami vykrajuji hvězdičky nebo jiné tvary a ukládám je na plech vyložený pečícím papírem. Na plech dávám vždy stejné tvary, aby se pekly rovnoměrně. Peču na 180 ° asi 10 - 12 minut podle velikosti (řiďte se svojí troubou - každá trouba peče jinak). Nepečte je zbytečně dlouho, aby se velmi nevysušily.
  3. Po upečení jsou hvězdičky dosti křehké, proto je nechám na plechu trochu vychladnout a potom obalím v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým, podobně jako vanilkové rohlíčky. Vychladlé pečivo skladuji v chladu ve vzduchotěsné nádobě.
  4. Poznámka: hvězdičky můžete například ozdobit i s čokoládou (nebo rovnou do ní ponamáčet), ale my máme raději obalené ve vanilkovém cukru. Pečivo potřebuje pár dní na rozležení (těsně po upečení jsou trochu tvrdší), doporučuji je upéct alespoň týden před Vánocemi. Poslední kousky, co jsme dojídali po Vánocích byly asi nejlepší, křehké a správně "odleželé" :)

Můj blog: Recepty z mojej kuchyne

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář