NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Obalované rolované řezy
Obalované rolované řezy
Recept Obalované rolované řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Gaštanka

Krásně vypadají a každý je má rád. Spojení čokolády a kokosu je v sladkých dezertech velmi oblíbené.

Gaštanka    ·   20.12.2015

Obalované rolované řezy

Krásně vypadají a každý je má rád. Spojení čokolády a kokosu je v sladkých dezertech velmi oblíbené.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

2 ks
vejce
60 g
kr. cukr
60 g
polohrubá mouka
špetka
sůl
1/2 lžíce
voda
1/3 lžíce
olej

Krém:

2 ks
vejce
100 g
kr. cukr
100 g
čokoláda
200 g
máslo

Dip:

200 ml
mléko
200 g
čokoláda
100 g
kr. cukr
150 g
máslo
200 g
kokos
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, postupně vyšleháme cukr, žloutky, mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáváme vodu a olej.
  2. Hmotu rozdělíme na polovinu a upečeme 2 tenké těsta na plechu na pečení. Pečeme při teplotě 170 stupňů 10 - 15 minut.
  3. 2 celá vejce vyšleháme ve vodní lázni s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěnou čokoládu a necháme vychladnout. Do chladné hmoty přidáme máslo a vyšleháme mixérem.
  4. Upečené těsta potřeme připraveným krémem, nakrájíme na proužky a opatrně nožem srolujeme.
  5. Když uděláme jednu roli, odkrojíme a pokračujeme dál.
  6. Každou rolku obalíme v dipu (mléko ohřejeme, přidáme cukr, na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Když je čokoláda rozpuštěná, přidáme máslo a mícháním ho také rozpustíme) a následně obalíme v kokosu.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář