Obalované rolované řezy

Recept Obalované rolované řezy

Přidal: , 20.12.2015

Kategorie: Sváteční pečení, Vánoce, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Krásně vypadají a každý je má rád. Spojení čokolády a kokosu je v sladkých dezertech velmi oblíbené.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 20.12.2015

Kategorie: Sváteční pečení, Vánoce, Moučníky

SUROVINY

Těsto:

2 ksvejce
60 gkr. cukr
60 gpolohrubá mouka
špetkasůl
1/2 lžícevoda
1/3 lžíceolej

Krém:

2 ksvejce
100 gkr. cukr
100 gčokoláda
200 gmáslo

Dip:

200 mlmléko
200 gčokoláda
100 gkr. cukr
150 gmáslo
200 gkokos

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, postupně vyšleháme cukr, žloutky, mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáváme vodu a olej.
  2. Hmotu rozdělíme na polovinu a upečeme 2 tenké těsta na plechu na pečení. Pečeme při teplotě 170 stupňů 10 - 15 minut.
  3. 2 celá vejce vyšleháme ve vodní lázni s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěnou čokoládu a necháme vychladnout. Do chladné hmoty přidáme máslo a vyšleháme mixérem.
  4. Upečené těsta potřeme připraveným krémem, nakrájíme na proužky a opatrně nožem srolujeme.
  5. Když uděláme jednu roli, odkrojíme a pokračujeme dál.
  6. Každou rolku obalíme v dipu (mléko ohřejeme, přidáme cukr, na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Když je čokoláda rozpuštěná, přidáme máslo a mícháním ho také rozpustíme) a následně obalíme v kokosu.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit