NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Kokosové cukroví Oblíbené medové kokosové ježe
Oblíbené medové kokosové ježe
Recept Oblíbené medové kokosové ježe
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Fantastický dezert, který má jistě své oblíbence. Vynikající poleva, která dodá koláčku šťavnatost a vnitřek dokonale jemný. Tento dezert má nejraději moje dcera. Vánoce bez kokosových ježků nejsou u nás Vánoce :) Autor: Jaja

Jaja79    ·   5.11.2022

Oblíbené medové kokosové ježe

Fantastický dezert, který má jistě své oblíbence. Vynikající poleva, která dodá koláčku šťavnatost a vnitřek dokonale jemný. Tento dezert má nejraději moje dcera. Vánoce bez kokosových ježků nejsou u nás Vánoce :) Autor: Jaja

25 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Potřebujeme:

300 g
polohrubá mouka
200 g
moučkový cukr
50 g
máslo
3 lžíce
med
200 ml
mléko
1 bal.
prášek do pečiva
1 ks
vejce

Na polevu:

250 g
Iva
200 g - 250 g
moučkový cukr
2 lžíce
kakao
150 - 200 ml
mléko
100 ml
rum
400 g
kokos
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Na slabém plameni zahříváme med, tuk a mléko. Mícháme, dokud se med a tuk úplně nerozpustí. Nepřevařujeme! Po rozpuštění necháme směs trochu vychladnout.
  2. Mouku, prášek do pečiva a moučkový cukr prosejeme do vlažné medové směsi. Přidáme lehce rozšlehaná vejce a vařečkou jemně zamícháme.
  3. Nalijeme do hlubšího plechu vystlaného pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupních asi 15-20 minut do zlatohněda. Upečený koláč necháme vychladnout a poté ho nakrájíme na stejně velké kousky.
  4. Poleva:
    Do kastrůlku si dáme mléko a tuk. Pomalu je zahříváme, dokud se tuk úplně nerozpustí. Potom do směsi přidáme cukr, kakao a mícháme, dokud nám nevznikne hustší tekutina (trochu teče jako řídký sirup). Nakonec přimícháme rum podle chuti.
  5. Kousky koláče nejprve namočíme do kakaově rumové polevy, necháme trochu okapat přebytečnou tekutinu a poté je obalujeme ve strouhaném kokosu. Položíme na mřížku a necháme ztuhnout, resp. obschnout.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Matej S.    ·   11.12.2022   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý večer. Postupoval som podľa vašeho receptu na kokosových ježkov a namiesto toho mi vzniklo cesto na chleba! A to doslova! Recept vôbec nesedí na daný koláč. Katastrofa!!! Ked neviete písať recepty, tak radšej ništ nepíšte!

0903420784    ·   6.11.2022   ·   Odpovědět   ·  

Kde viem nájsť prosím presný recept?

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář