NejRecept.cz Dezerty Koláče Moravské koláče Oblíbené moravské svatební koláče, které se pečou na jednom plechu jako svatební řezy.
Oblíbené moravské svatební koláče, které se pečou na jednom plechu jako svatební řezy.
Recept Oblíbené moravské svatební koláče, které se pečou na jednom plechu jako svatební řezy.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Jedná se o známé malé koláčky, obvykle připravované pro svatební oslavy. Nedávno jsem objevila recept na svatební řezy, které jsou nejen snadné na přípravu, ale také rychlé. Tyto dezerty se pečou celé na jednom pekáči a poté se krájí na jednotlivé porce, což jim dává podobu svatebních řezů. Tyto oblíbené svatební koláčky se tak připravují efektivněji a jednodušeji.

Petra H Petra H    ·   9.2.2024

Oblíbené moravské svatební koláče, které se pečou na jednom plechu jako svatební řezy.

Jedná se o známé malé koláčky, obvykle připravované pro svatební oslavy. Nedávno jsem objevila recept na svatební řezy, které jsou nejen snadné na přípravu, ale také rychlé. Tyto dezerty se pečou celé na jednom pekáči a poté se krájí na jednotlivé porce, což jim dává podobu svatebních řezů. Tyto oblíbené svatební koláčky se tak připravují efektivněji a jednodušeji.

45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

480 g
hladká mouka
100 g
máslo
3 ks
žloutek
1 bal.
vanilkový cukr
1/4 lžičky
sůl
100 ml
mléké
30 g
moučkový cukr
strouhaná kůra z 1 citronu

Kvásek:

42 g
droždí
130 ml
teplé mléko
20 g
moučkový cukr
20 g
hladká mouka

Tvarohová náplň:

500 g
tvaroh
2 bal.
vanilkový cukr
60 g
moučkový cukr
3 ks
žloutek
20 g
vanilkový pudink
strouhaná kůra z 1 citronu

Drobenka:

120 g
máslo
120 g
hladká mouka
80 g
moučkový cukr

Dokončení:

50 g
máslo
20 ml
rum
švestková povidla
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Kvásek:
    Rozmrvíme droždí do mléka, přisypeme cukr a mouku, vše důkladně zamícháme a směs umístíme na teplé místo, aby kvásek začal pracovat.
  2. Tvarohová náplň:
    Všechny ingredience spojíme do jednotné směsi.
  3. Drobenka
    Zpracujeme mouku, cukr a máslo do konzistence drobenky.
  4. Těsto:
    Do mísy umístíme mouku, přidáme rozpuštěné teplé máslo, žloutky, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru, mléko, oba druhy cukru a vzešlý kvásek. Ze všech těchto surovin vypracujeme hladké těsto. Toto těsto poté necháme na teplém místě odpočívat, aby kynulo, což obvykle trvá asi hodinu.
  5. Rozválíme těsto na plech o rozměrech 42x31 cm, který jsme předtím vyložili pečicím papírem. Těsto potřeme vrstvou povidel, na kterou naneseme tvarohovou směs a celé posypeme drobenkou. Než koláč vložíme do trouby, necháme ho ještě přibližně 20 minut kynout. Následně ho pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů, pečení trvá zhruba 30 minut. Jakmile koláč vyjmeme z trouby, ihned ho pokapeme směsí rozpuštěného másla a rumu. Až koláč vychladne, můžeme ho posypat cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář