Obrácené jablkové řezy s pudinkovým krémem

Tak jsem po všech těch svátcích a oslavách udělala revizi "skladových zásob" a zjistila jsem, že je nevyhnutelně nutné začít opět likvidovat uskladněná jablíčka. Štrůdlík nechtěli, prý něco...něco...no NĚCO... Bylo mi nad slunce jasnější, že je "honí mlsná" na něco lepšího. :D Takže opět jedna variace na náš oblíbený moučník... Autor: Danka

Přidal:, 8.1.2019
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Obrácené jablkové řezy s pudinkovým krémem

Suroviny

Základ:
cca 10 ksjablek
1 bal.vanilkový cukr
3 lžícestrouhanky
Těsto:
3 ksvejce
160 gkrystalu
100 mloleje
100 mlteplé vody
250 gpolohrubé mouky
1 bal.prášek do pečiva
špetkasoli
Krém:
1/2 lmléka
3 lžícekrystalu
2 bal.vanilkové pudinkové prášky
100 gmásla
2 bal.zakysané smetany (celkem 400g)

Postup přípravy

  1. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a poté je nakrouháme na tenké plátky.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Menší plech s vyšším okrajem (já mám 32x22cm, ale klidně by mohl být i o trošku větší) vyložíme pečícím papírem, posypeme strouhankou, poklademe jablky a posypeme vanilkovým cukrem, navrch nalijeme těsto a strčíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů na 30 minut.
  3. Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny, přišleháme teplou vodu a olej a poté vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli. Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Vychladlé obrátíme (já vyklopila do stejně velkého hlubokého plechu), sejmeme papír, potřeme krémem, můžeme posypat strouhanou čokoládou nebo Grankem a dáme do druhého dne zatuhnout do lednice.
  5. Krém:
    Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink a do ještě horkého důkladně vařečkou vmícháme máslo. Necháme vychladnout, prošleháme ručním elektrickým šlehačem a poté po částech vešleháme zakysanou smetanu. Hotový krém natřeme na moučník, posypeme čokoládou a dáme do lednice zatuhnout.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce