Obrácené řízky s bramborovou kaší

Maso můžeme použít vepřové i kuřecí. Já jsem použila i, i, chlapem krkovičku a dětem a nám kuřecí. Když jsem poprvé viděla tento recept řekla jsem si, že to nemůže být dobré. Vždyť řízky jsou jen jedne a ty jsou vynikající. Ale nedalo mi samozřejmě a musela jsem vyzkoušet. Kupodivu to bylo jídlo, které konkurovalo klasickým řízkům a teď jsou u nás na běžném pořádku a dělávám toto hlavní jídlo často. Autor: Milka

Přidal:, 20.3.2018
Kategorie: Hlavní jídla, Maso, Vepřové, Kuřecí
Recept Obrácené řízky s bramborovou kaší

Suroviny

1 kgkuřecí prsa nebo 1 kg krkovičky
6 ksvajec
6 PLhořčice plnotučná
sůl
pepř
petrželka
olej na smažení
strouhanka

Postup přípravy

  1. Maso osolíme, opepříme, já krkovičku naklepu na strouhance. Maso je měkké. Kuřecí neklepu, tu netřeba.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  2. Potom řízky potřu hořčicí a nechám trochu odstát, zapomněla jsem nafotit. Připravíme si rozšlehaná vajíčka s petrželkou a 1/2 dl mléka, nebo piva. Já jsem neměla ani mléko ani pivo, ale do vajíček jsem dala 1 lžičku vegety.
  3. Řízky obalujeme nejprve ve strouhance a to tak, že ji dobře vtlačíme do masa. Pak je namáčíme do vajíček a smažíme na oleji na pánvi.Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  4. Jako přílohu dáváme bramborovou kaši, nebo opečené brambory nebo i bramborový salát.