NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Obrácený jablečný koláč s pudinkovým krémem a bohatou čokoládovou peřinkou
Obrácený jablečný koláč s pudinkovým krémem a bohatou čokoládovou peřinkou
Recept Obrácený jablečný koláč s pudinkovým krémem a bohatou čokoládovou peřinkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Xénia Portašová

Dělám ho často, ať už s pudinkovým krémem nebo bez něj, s čokoládovou polevou nebo pouze se strouhanou čokoládou. Tento koláček se dá připravit na mnoho způsobů a já tentokrát přidávám recept s lahodným pudinkovým krémem a bohatou vrstvou strouhané čokolády. Kdybych měla víc jablek, přidala bych víc, tentokrát je to s menší dávkou. Ale záleží na každém, kdo má rád více jablek a šťavnatější koláček, může přidat množství podle sebe. Autor: Xénia Portašová

NejLucka NejLucka    ·   29.6.2024

Obrácený jablečný koláč s pudinkovým krémem a bohatou čokoládovou peřinkou

Dělám ho často, ať už s pudinkovým krémem nebo bez něj, s čokoládovou polevou nebo pouze se strouhanou čokoládou. Tento koláček se dá připravit na mnoho způsobů a já tentokrát přidávám recept s lahodným pudinkovým krémem a bohatou vrstvou strouhané čokolády. Kdybych měla víc jablek, přidala bych víc, tentokrát je to s menší dávkou. Ale záleží na každém, kdo má rád více jablek a šťavnatější koláček, může přidat množství podle sebe. Autor: Xénia Portašová

45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Jablečná vrstva:

1 kg
jablko
1 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
skořicový cukr

Těsto:

5 ks
vejce
200 g
moučkový cukr
250 g
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva
100 ml
olej
100 ml
teplá voda
2 lžíce
kakao

Krém:

3 bal.
Zlatý klas nebo vanilkový pudink
750 ml
mléko
250 g
máslo
150 g
moučkový cukr

K posypání:

podle chuti
čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a uložíme je na plech s pečícím papírem.
  2. Na jablka navrstvíme těsto. Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, postupně přilijeme olej a teplou vodu. Potom přidáme sypkou směs mouky, prášku do pečiva a kakaa.
  3. Upečeme při teplotě 180 stupňů asi půl hodiny – sledujeme.
  4. Po upečení necháme chvíli vychladnout v plechu a poté koláč překlopíme. Jablka budou nahoře a necháme úplně vychladnout.
  5. V mléce rozmícháme Zlatý klas (můžete použít i vanilkový pudink) a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, postupně po lžících přidáme vychladlý pudink a vyšleháme hladký krém.
  6. Krém navrstvíme na vychladlou jablečnou vrstvu a pěkně uhladíme. Bohatě posypeme strouhanou čokoládou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář