NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Obrácený jablečný zákusek s pořádnou dávkou šlehačky
Obrácený jablečný zákusek s pořádnou dávkou šlehačky
Recept Obrácený jablečný zákusek s pořádnou dávkou šlehačky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   19.10.2020

Obrácený jablečný zákusek s pořádnou dávkou šlehačky

Jablečná sezóna je v plném proudu, proto jsem se vrhla i do mého oblíbeného zákusku. Obrácený jablečný zákusek s pořádnou dávkou šlehačky je pro mě úplná lahůdka. Na posezení bych byla schopná sníst i polovinu plechu. Autor: Mineralka

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Jablečná vrstva:

2 kg
jablko
4 lžíce
krystalový cukr
2 lžičky
skořice

Těsto:

3 ks
vejce
300 ml
krystalový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
150 ml
olej
200 ml
mléko
500 ml
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva

Dále potřebujeme:

500 ml
smetana ke šlehání
2 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
ztužovač
Postup receptu
Vytisknout
  1. Jablka očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do hrnce, přidáme ostatní suroviny a krátce dusíme.
  2. Připravíme si klasický velký plech, dno vyložíme alobalem a uložíme dušená jablka. Pěkně uhladíme.
  3. Vajíčka vyšleháme s cukrem a vanilkou do pěny, přidáme olej a mléko a na závěr i mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  4. Těsto nalijeme na jablka a dáme péct. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 20 minut - sledujeme. Po upečení necháme vychladnout.
  5. Teprve když je koláč zcela vychladlý navrstvíme na vrch vyšlehanou šlehačku se ztužovačem a vanilkou.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Pavol Pagac    ·   31.12.2022   ·   Odpovědět   ·  

Mňa zas desí vrstva šľahačky, píše sa pol litra, koláč som robil 2x no vrstva je polovičná, nemá byť liter? Ako vyšľahať šľahačku aby bola taká pekná hladká, keď miešam zo stužovačom tak je hrudkava 🤔

NejLucka NejLucka    ·   9.1.2023   ·   Odpovědět   ·  

miešať na stredných otáčkach :) dotuha

Pochyst    ·   18.2.2021   ·   Odpovědět   ·  

Dobry den,mam takovy,asi pitomy dotaz.Pise se zde,cituji:"-Jablka nastrouhame a dame do hrnce a kratce dusime-".To je jako mam dusit ve vode?Ja to nejak nechapu.Nemyslim si,ze nastrouhany jablka bych mela dusit pod poklickou na sporaku🤔🙂,ale tak proc se tam pak pise dusime a dusena jablka?omlouvam se,asi jsem blba😊

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář