Obrácený makový koláč s jablky
Tento koláček jsem si trochu upravila, aby seděl mé chuti. Miluji mák. V originálním receptu bylo těsto ořechové, ale protože jsem milovníkem máku, zaměnila jsem oříšky. Je vynikající a určitě jsem ho nedělala naposled. Zkuste i vy. Autor: Blažena
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
5 ksvejce
180 gkrystalový cukr
100 mlrostlinný olej
150 mlvlažná voda
250 gpolohrubá mouka
100 gmletý mák
1 balíčekprášek do pečiva
Náplň:
1 kgstrouhaná jablka
1 balíčekvanilkový cukr
dle chutimletá skořice
1 balíčekZlatý klas
krystalový cukr - podle kyselosti jablek
Šlehačka:
400 mlsmetana na šlehání 33%
2 balíčkySmeta-fix Dr.Oetker
moučkový cukr
tmavé čokoládové zdobení Dr. Oetker
- Těsto: celá vajíčka vyšleháme s cukrem, po částech přidáme olej a vodu, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletý mák.
- Jablka nastrouháme, slijeme šťávu, přidáme vanilkový cukr, mletou skořici, cukr podle chuti, zlatý klas a dobře promícháme.
- Plech rozměr 30x40 cm vyložíme pečícím papírem, rovnoměrně navrstvíme jablka a rozetřeme připravené těsto.
- Upečeme při teplotě 180 ° C 30 minut nebo podle potřeby.
- Necháme mírně vychladnout, otočíme jablky nahoru, papír odstraníme.
- Po vychladnutí ozdobíme vyšlehanou smetanou, posypeme tmavým čokoládovým zdobením a odložíme do chladu.
- Po ztuhnutí nakrájíme a podáváme. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Blažena Sadovská
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide „Fordított” mákos-almás kocka.
KOMENTÁŘE K RECEPTU