NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Obyčejné rohlíky, zvenku křupavé a střídka nadýchaná a jemná jako pavučinka
Obyčejné rohlíky, zvenku křupavé a střídka nadýchaná a jemná jako pavučinka
Recept Obyčejné rohlíky, zvenku křupavé a střídka nadýchaná a jemná jako pavučinka
Foto: Marta Mlyn

Vyzkoušela jsem mnoho receptů na obyčejné bílé rohlíky, které si určitě pamatujete i vy. Zvenku křupavé, uvnitř měkkoučké a vydržely zabalené v sáčku i týden. Dnešní rohlíky vydrží maximálně 2 dny, a i tak jsou už druhý den tvrdé a nechutné. Autor: Marta

Marta Mlyn    ·   9.1.2019

Obyčejné rohlíky, zvenku křupavé a střídka nadýchaná a jemná jako pavučinka

Vyzkoušela jsem mnoho receptů na obyčejné bílé rohlíky, které si určitě pamatujete i vy. Zvenku křupavé, uvnitř měkkoučké a vydržely zabalené v sáčku i týden. Dnešní rohlíky vydrží maximálně 2 dny, a i tak jsou už druhý den tvrdé a nechutné. Autor: Marta

25 min
Čas přípravy
22 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
hladká mouka
30 g
sádlo
20 g
droždí
2 lžičky
sůl
270 ml
vlažná voda
1 ČL
kr. cukr
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
22 min
Čas vaření
  1. Nejdříve si připravíme kvásek - ve vlažné vodě rozpustíme lžičku cukru, přidáme droždí a lžíci hladké mouky. Promícháme a necháme asi 10 minut stát. Mouku prosejeme do větší misky, přidáme ostatní suroviny a samozřejmě i kvásek. Vypracujeme nelepivé těsto a necháme kynout na teplém místě asi hodinu.
  2. Těsto rozdělíme na 80 g kuličky. Každou kuličku rozválíme na trojúhelník a stočíme ho do rohlíčku. Od širšího konce stáčíme k vrcholu trojúhelníku.
  3. Rohlíky poklademe na papírem vyložený plech a necháme kynout asi 40 minut. Nezapomeňte je přikrýt, aby těsto nevyschlo.
  4. Troubu vyhřejeme na 220 stupňů. Do trouby na dno vložíme hluboký plech, do kterého po vložení rohlíčků vylijeme šálek horké vody. Ihned troubu zavřeme a pečeme. Rohlíky před vložením také postříkáme vodou. Pečeme cca 7 minut na funkci horkovzduch. Po 7 minutách vyjmeme hluboký plech s vodou a rohlíky dopečeme dozlatova, asi 15-20 minut. Sledujeme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Lucccy    ·   17.7.2023   ·   Odpovědět   ·  

Rohlíky jsou chuťově výborné, ale já jsem je měla po upečení tvrdé a nezměkly ani druhý den. Vše jsem dělala přesně podle receptu, akorát nemám horkovzdušnou troubu. Čím to prosím může být? Děkuji.

Pekar    ·   25.12.2020   ·   Odpovědět   ·  

Jsou skvele a jednoduche

Pája R.    ·   14.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Jednoduchý za mě super

Pája R.    ·   14.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Rohlíčky jsou lahodné. Super

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář