Obyčejné rohlíky, zvenku křupavé a střídka nadýchaná a jemná jako pavučinka

Recept Obyčejné rohlíky, zvenku křupavé a střídka nadýchaná a jemná jako pavučinka

Přidal: , 9.1.2019

Kategorie: Rohlíky, Pečivo

FOTO OD VÁS
Recept Obyčejné rohlíky, zvenku křupavé a střídka nadýchaná a jemná jako pavučinka
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vyzkoušela jsem mnoho receptů na obyčejné bílé rohlíky, které si určitě pamatujete i vy. Zvenku křupavé, uvnitř měkkoučké a vydržely zabalené v sáčku i týden. Dnešní rohlíky vydrží maximálně 2 dny, a i tak jsou už druhý den tvrdé a nechutné. Autor: Marta

FOTO OD VÁS
Recept Obyčejné rohlíky, zvenku křupavé a střídka nadýchaná a jemná jako pavučinka
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 9.1.2019

Kategorie: Rohlíky, Pečivo

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

500 ghladká mouka
30 gsádlo
20 gdroždí
2 lžičkysůl
270 mlvlažná voda
1 ČLkr. cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve si připravíme kvásek - ve vlažné vodě rozpustíme lžičku cukru, přidáme droždí a lžíci hladké mouky. Promícháme a necháme asi 10 minut stát. Mouku prosejeme do větší misky, přidáme ostatní suroviny a samozřejmě i kvásek. Vypracujeme nelepivé těsto a necháme kynout na teplém místě asi hodinu.
  2. Těsto rozdělíme na 80 g kuličky. Každou kuličku rozválíme na trojúhelník a stočíme ho do rohlíčku. Od širšího konce stáčíme k vrcholu trojúhelníku.
  3. Rohlíky poklademe na papírem vyložený plech a necháme kynout asi 40 minut. Nezapomeňte je přikrýt, aby těsto nevyschlo.
  4. Troubu vyhřejeme na 220 stupňů. Do trouby na dno vložíme hluboký plech, do kterého po vložení rohlíčků vylijeme šálek horké vody. Ihned troubu zavřeme a pečeme. Rohlíky před vložením také postříkáme vodou. Pečeme cca 7 minut na funkci horkovzduch. Po 7 minutách vyjmeme hluboký plech s vodou a rohlíky dopečeme dozlatova, asi 15-20 minut. Sledujeme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit