Nadýchané a jemné věnečky, které jsou tak dobré, že se v ústech doslova rozplývají. Jejich příprava je v porovnání s jinými dezerty o něco náročnější, ale vůbec se jí nemusíte bát. Já jsem jedny věnečky plnila pistáciovým krémem a druhé vanilkovým, aby měla rodina i hosté na výběr. Autor: Nikuš Domankušová
Nadýchané a jemné věnečky, které jsou tak dobré, že se v ústech doslova rozplývají. Jejich příprava je v porovnání s jinými dezerty o něco náročnější, ale vůbec se jí nemusíte bát. Já jsem jedny věnečky plnila pistáciovým krémem a druhé vanilkovým, aby měla rodina i hosté na výběr. Autor: Nikuš Domankušová
Odpalované větrníčky či věnečky jsou perfektním dezertem, kterým si získáte každého člena rodiny i hosta. Ty klasické připravuji podle tohoto starého receptu. Tentokrát jsem ale zkusila něco nového – karamelový krém jsem vyměnila za pistáciový a vanilkový a místo klasických větrníků jsem udělala menší věnečky.
Odpalované věnečky se hodí jak na běžné dny, tak na různé větší oslavy. Plnit je můžete téměř čímkoli – od jednoduchého vanilkového krému až po zajímavý pistáciový. Před podáváním je můžete posypat moučkovým cukrem, případně ozdobit karamelovou nebo jakoukoli jinou polevou.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě