Perníčky, které jsou rychlé, chutné a hlavně bez čekání na změknutí po upečení. Pro mě je velkou výhodou i to, že se těsto nemusí chladit. Můžete s ním pracovat hned po smíchání všech surovin. Poté z něj vykrajujte libovolné tvary. Tentokrát jsem zvolila srdíčka a hvězdičky. Nedávno jsem je připravovala dětem do školky jako dárečky. Vyzkoušejte je. Autor: Karambola
Perníčky, které jsou rychlé, chutné a hlavně bez čekání na změknutí po upečení. Pro mě je velkou výhodou i to, že se těsto nemusí chladit. Můžete s ním pracovat hned po smíchání všech surovin. Poté z něj vykrajujte libovolné tvary. Tentokrát jsem zvolila srdíčka a hvězdičky. Nedávno jsem je připravovala dětem do školky jako dárečky. Vyzkoušejte je. Autor: Karambola
Mnohé recepty na perníčky jsou typické tím, že po upečení musíte nějaký čas čekat, než změknou. U těchto to ale neplatí. Jsou měkké okamžitě a takové zůstanou, dokud je všechny nesníte. Klidně je tedy upečte i těsně před Vánoci.
Aby si perníčky zachovaly měkkost a příjemnou vůni, po vychladnutí je uložíme do uzavíratelné nádoby. Pokud chceme, můžeme k nim přidat kousek jablka nebo citronovou či pomerančovou kůru. Ta zaručí svěžest cukroví. Pokud perníčky posypáváme moučkovým cukrem, děláme to až těsně před jejich podáváním. Dříve ne, protože cukr by se mohl rozpustit.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě