NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Perníčky Okamžitě měkké a nadýchané. Rychlé vánoční perníčky z jednoho vejce.
Okamžitě měkké a nadýchané. Rychlé vánoční perníčky z jednoho vejce.
Recept Okamžitě měkké a nadýchané. Rychlé vánoční perníčky z jednoho vejce.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Perníčky, které jsou rychlé, chutné a hlavně bez čekání na změknutí po upečení. Pro mě je velkou výhodou i to, že se těsto nemusí chladit. Můžete s ním pracovat hned po smíchání všech surovin. Poté z něj vykrajujte libovolné tvary. Tentokrát jsem zvolila srdíčka a hvězdičky. Nedávno jsem je připravovala dětem do školky jako dárečky. Vyzkoušejte je. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   30.11.2024

Okamžitě měkké a nadýchané. Rychlé vánoční perníčky z jednoho vejce.

Perníčky, které jsou rychlé, chutné a hlavně bez čekání na změknutí po upečení. Pro mě je velkou výhodou i to, že se těsto nemusí chladit. Můžete s ním pracovat hned po smíchání všech surovin. Poté z něj vykrajujte libovolné tvary. Tentokrát jsem zvolila srdíčka a hvězdičky. Nedávno jsem je připravovala dětem do školky jako dárečky. Vyzkoušejte je. Autor: Karambola

20 min
Čas přípravy
5 min
Čas vaření
Suroviny
200 g
hladká mouka
80 g
moučkový cukr
1 lžička
prášek do pečiva
1 lžička
skořice
1 ks
vejce
1 lžička
kakao
2 lžíce
med
50 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
5 min
Čas vaření

Mnohé recepty na perníčky jsou typické tím, že po upečení musíte nějaký čas čekat, než změknou. U těchto to ale neplatí. Jsou měkké okamžitě a takové zůstanou, dokud je všechny nesníte. Klidně je tedy upečte i těsně před Vánoci.

  1. Všechny suroviny na přípravu perníčků smícháme pomocí hnětacího háku v mixéru. Těsto přeneseme na pracovní desku a vyválíme na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary.
  2. Tvary klademe na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů asi 5 minut – kontrolujeme.
  3. Perníčky ihned po upečení přeneseme na rovnou podložku, nenecháváme je na plechu, aby neztvrdly, protože plech je ještě velmi horký, a potřeme je syrovým bílkem. Zůstanou tak krásně lesklé.
  4. Perníčky můžeme ozdobit i cukrovou polevou nebo jen poprášit cukrem.

Aby si perníčky zachovaly měkkost a příjemnou vůni, po vychladnutí je uložíme do uzavíratelné nádoby. Pokud chceme, můžeme k nim přidat kousek jablka nebo citronovou či pomerančovou kůru. Ta zaručí svěžest cukroví. Pokud perníčky posypáváme moučkovým cukrem, děláme to až těsně před jejich podáváním. Dříve ne, protože cukr by se mohl rozpustit.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář