NejRecept.cz Část dne Oběd Okurková omáčka s koprem: Dokonalá kombinace pro svěží a chutný oběd
Okurková omáčka s koprem: Dokonalá kombinace pro svěží a chutný oběd
Recept Okurková omáčka s koprem: Dokonalá kombinace pro svěží a chutný oběd
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: michaela.r

Okurková omáčka s koprem je netradiční alternativou k obvyklým omáčkám, které si můžete připravit třeba na víkendový oběd. Tento recept nabízí ideální způsob, jak zpestřit svůj jídelníček a ochutnat něco jiného. Nechte se inspirovat a okuste toto skvělé jídlo. Já jsem kopr vynechala, protože ho nemám ráda, ale pokud vařím i pro manžela a děti, kopr musí být.

michaela.r    ·   11.4.2023

Okurková omáčka s koprem: Dokonalá kombinace pro svěží a chutný oběd

Okurková omáčka s koprem je netradiční alternativou k obvyklým omáčkám, které si můžete připravit třeba na víkendový oběd. Tento recept nabízí ideální způsob, jak zpestřit svůj jídelníček a ochutnat něco jiného. Nechte se inspirovat a okuste toto skvělé jídlo. Já jsem kopr vynechala, protože ho nemám ráda, ale pokud vařím i pro manžela a děti, kopr musí být.

30 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny
5-6 ks
sterilovaných okurek
hrnek
vývar
100 ml
smetana
dle potřeby
mléko
1 ks
cibule
1-2 lžíce
nasekaného kopru (ideálně čerstvého)
2 lžíce
hladké mouky
1 lžíce
cukru
1 lžíce
másla
4 kuličky
celé nové koření
podle chuti
pepř a sůl
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
  1. Cibuli nakrájejte najemno. V pánvi rozehřejte lžíci másla a na tuku nechte zesklovatět cibulku. Poté přidejte nové koření, nechte rozvonět a přisypte lžíci cukru. Ten nechte lehce zkaramelizovat.
  2. Následně přidejte mouku a za stálého míchání nechte orestovat. Vzniklou jíšku zalijte studeným vývarem (případně lze nahradit vodou). Přidat můžete také mléko.
  3. Okurky pokrájejte na menší kostičky a vložte je do omáčky. Nechte provařit zhruba 10-15 minut.
  4. Smetanu smíchejte s troškou omáčky, tuto směs poté vlijte do hrnce s omáčkou.
  5. Kopr nasekejte na menší kousky a přidejte ho do omáčky v závěru, aby neztratil svou barvu.
  6. Na závěr už stačí jen omáčku dochutit – pepřem, cukrem, či okurkovým nálevem. Nechte ještě chvíli prohřát a můžete podávat.
  7. Jako přílohu lze doporučit brambory a vařená vajíčka, či třeba knedlíky a hovězí maso.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář