NejRecept.cz Dezerty Moučníky Olivové spirálky z česnekového těsta
Olivové spirálky z česnekového těsta
Recept Olivové spirálky z česnekového těsta
Foto: Kvietok278

Kynuté česnekové těsto, které je jemné jako pavučinka lahodně splyne s chutí olivy. Pokud máte rádi olivy a česnek, určitě to musíte vyzkoušet.

Kvietok278 Kvietok278    ·   28.12.2015

Olivové spirálky z česnekového těsta

Kynuté česnekové těsto, které je jemné jako pavučinka lahodně splyne s chutí olivy. Pokud máte rádi olivy a česnek, určitě to musíte vyzkoušet.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

150 g
polohrubá mouka
150 g
hladká mouka
1 lžička
kr. cukr
1 lžička
sůl
20 g
droždí
1/2 lžičky
prášek do pečiva
100 ml
mléko
100 ml
teplá voda
2 lžíce
olivový olej
2 stroužky
česnek
vajíčko na potření
lněná semínka

Dále budeme potřebovat:

olivy - zelené i černé
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mléko ohřejeme, přidáme lžičku cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek.
  2. Polohrubou a hladkou mouku smícháme v misce, přidáme sůl, prášek do pečiva, olivový olej, prolisovaný česnek a kvásek. Promícháme, přidáme 100 ml teplé vody a zpracujeme řidší těsto, které posypeme hladkou moukou a necháme na teplém místě kynout 1 hodinu.
  3. Pak z těsta odebereme menší kousky, které dostatečně posypeme hladkou moukou a rukama zpracujeme do tužšího těsta a pak zpracujeme do tenčího válečku. Kraj obmotáme o špejli, na kterou jsme střídavě napichali zelenou a černou olivu a těsto obmotáme až po vrch.
  4. Napíchnuté špejle ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů do zlata. Před pečením nezapomeneme vrch cesta potřít rozšlehaným žloutkem a ještě můžeme posypat semínky nebo hrubou solí. Namísto oliv můžete použít i sušená rajčata.

 

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář