Opečený chléb s vajíčkem a medovou hořčicí

Jednoduché a rychlé, chutné a zajímavé. Těmito čtyřmi slovy lze popsat toto jídlo, které máte připravené asi i za 5 minut. Miluji medovou hořčici, mohla bych ji jíst každý den a ke každému jídlu. Já ji dělávám v poměru 1:1:1 a to med, kremžská hořčice a dijonské hořčice. Kdo nemá rád dijonské hořčice (buď ji někdo miluje nebo ji doslova nesnáší) tak může použít plnotučnou nebo přidá ještě kremžskou. Autor: Dulinka

Přidal:, 10.4.2017
Kategorie: 15 minutovky, Chuťovky
Opečený chléb s vajíčkem a medovou hořčicí

Suroviny

Základ:
1 tlustší plátekchleba
2 ksvajíčka
3 plátkyslaniny
dle chutisůl a pepř
Medová hořčice:
1 lžíčkamedu
1 lžičkakrémžské hořčice
1 lřičkadijonské hořčice

Postup přípravy

  1. Z chleba vyřízneme vykrajovátkem (nebo čímkoliv jiným) otvor. Na pánvi na kapce oleje dáme opékat slaninu. Do pánve přidáme opéct chléb i ten vykrojený kousek.
  2. Na pánev dáme vykrajovátko a rozklepneme do něj jedno vajíčko. Když se chléb z jedné strany opeče, tak ho otočíme, stáhneme plamen a do otvoru rozklepneme druhé vajíčko. Vajíčka osolíme, opepříme a opékáme dokud nejsou bílky vajíček dostatečně propečené.
  3. Zatímco se dělají vajíčka, tak si připravíme medovou hořčici tak, že smícháme hořčice s medem. Pokud nemáte rádi pikantní, tak místo dijonské dejte další lžičku krémžské nebo jen plnotučnou.
  4. Slanině i chlebu občas vyměníme pozice, chleba tak nasákne výpek ze slaniny a bude o to chutnější. Naservírujeme na talíř, chleba potřeme hořčicí, dáme ji i trochu stranou na další namáčení a posypeme pažitkou.

Můj blog: Dobroty Dulinka