Ořechová roláda

Recept Ořechová roláda
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Rolády jsou podle mě docela vděčný a chutný dezert. Tato je super v tom, že neobsahuje mouku, je tedy vhodná i pro bezlepkovou dietu. Také díky banánu a čokoládě v krému není potřeba přidávat další cukr navíc.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto

100 gmleté vlašské ořechy
5 ksvejce
70 g třtinový cukr

Krém

250 gjemný tvaroh
80 mlsmetana ke šlehání
80 ghořká čokoláda
1 ksbanán

Poleva

20 ghořká čokoláda
mléko

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Žloutky vyšleháme s cukrem. Přimícháme ořechy. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do žloutkovo-ořechové části.
  2. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vystlaný pečícím papírem a vymazaný olejem (můžete použít olej ve spreji). Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 15 minut.
  3. Upečený korpus vyjmeme z trouby a srolujeme do utěrky, kde jej necháme vychladnout.
  4. Smetanu a šlehání vyšleháme. Banán rozmačkáme nebo rozmixujeme a smícháme s tvarohem. Čokoládu rozpustíme. Když je čokoláda mírně vychladlá, po lžících ji smícháme s tvarohovým krémem. Nakonec přimícháme vyšlehanou smetanu.
  5. Krém natřeme na vychladlý korpus. Část krému si necháme na vrch rolády. Srolujeme a natřeme zbylým krémem.
  6. Čokoládu si nalámeme do misky, přidáme asi lžičku mléka a dáme zahřát do mikrovlnky. Rozmícháme a podle konzistence (neměla by být příliš řídká) můžeme přidat mléko. Případně si rozpustíme jen samotnou čokoládu, ale mléko nám zajistí, aby poleva neztuhla úplně.
  7. Roládu polijeme polevou, případně posypeme oříšky a dáme zachladit do lednice.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit