V lednici mi zbylo několik bílků a tak jsem přemýšlela, co s nimi. Jako první mě napadla bezé roláda, ale tentokrát jsem ji skusila v bezlepkové variantě. Mouku jsem nahradila mandlovou mouku, šlehačku vylepšila strouhanou čokoládou a luxusní dezert byl za "pár minut" na stole :) A když říkám pár minut, tak to myslím doslova :) Příprava rolády zabere opravdu jen chvilku. Peče se velmi krátce, vychladne za pár minut a na rozležení jí stačí slabé dvě hodiny. Těsto je velmi tenké, jemně ořechové, se spoustou šlehačky. Věřte mi, že u jednoho kousku nezůstanete.
V lednici mi zbylo několik bílků a tak jsem přemýšlela, co s nimi. Jako první mě napadla bezé roláda, ale tentokrát jsem ji skusila v bezlepkové variantě. Mouku jsem nahradila mandlovou mouku, šlehačku vylepšila strouhanou čokoládou a luxusní dezert byl za "pár minut" na stole :) A když říkám pár minut, tak to myslím doslova :) Příprava rolády zabere opravdu jen chvilku. Peče se velmi krátce, vychladne za pár minut a na rozležení jí stačí slabé dvě hodiny. Těsto je velmi tenké, jemně ořechové, se spoustou šlehačky. Věřte mi, že u jednoho kousku nezůstanete.
Zdroj: Víkendové pečení
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě