Ořechová roláda se šlehačkou (bez mouky)

Recept Ořechová roláda se šlehačkou (bez mouky)

Přidal: , 24.2.2017

Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

V lednici mi zbylo několik bílků a tak jsem přemýšlela, co s nimi. Jako první mě napadla bezé roláda, ale tentokrát jsem ji skusila v bezlepkové variantě. Mouku jsem nahradila mandlovou mouku, šlehačku vylepšila strouhanou čokoládou a luxusní dezert byl za "pár minut" na stole :) A když říkám pár minut, tak to myslím doslova :) Příprava rolády zabere opravdu jen chvilku. Peče se velmi krátce, vychladne za pár minut a na rozležení jí stačí slabé dvě hodiny. Těsto je velmi tenké, jemně ořechové, se spoustou šlehačky. Věřte mi, že u jednoho kousku nezůstanete.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 24.2.2017

Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

Roládový plát:
140 gbílků
50 gmandlové mouky (mleté loupané mandle)
40 gmletých vlašských ořechů
80 gcukru krupice
Šlehačková náplň s čokoládou:
250 mlsmetany ke šlehání 33%
80 gmascarpone
lžícecukru krupice
30-40 ghořké čokolády 50-60%, nastrouhané
čokoláda + ořechy na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Těsto:
    Troubu předehřejte na 200 stupňů, plech vyložte pečícím papírem. Bílky vyšlehejte za postupného přidávání cukru do pevného sněhu. Zpočátku šlehejte při nižších otáčkách, jakmile se vytvoří pěna, začněte přisypávat cukr a otáčky zvyšte.
  2. Stěrkou vmíchejte mleté mandle i ořechy a dobře promíchejte. Těsto rozetřete rovnoměrně na plech. Nechte vyšší vrstvu, protože při pečení se těsto sníží (speče).
  3. Dejte péct do vyhřáté trouby na 8-10 minut, až je hezky dozlatova.
  4. Ihned po vytažení z trouby překlopte na čistý arch papíru posypaný moučkovým cukrem a nechte vychladnout.  
  5. Náplň:
    Smetanu, mascarpone a lžíci cukru dejte do misky a společně vyšlehejte do tuha. Čokoládu nastrouhejte a opatrně vmíchejte do ušlehané šlehačky. 
    Z vychladlého plátu sloupněte pečící papír a šlehačku rovnoměrně rozetřete. Pomocí pečícího papíru srolujte a dejte i s papírem chladit do lednice alespoň na dvě hodiny.
  6. Poté roládu z papíru vybalte a ozdobte rozpuštěnou čokoládou a sekanými ořechy. Můžete servírovat :)

Zdroj: Víkendové pečení

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit