NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Ořechové cukroví Ořechové půlměsíčky s čokoládou
Ořechové půlměsíčky s čokoládou
Recept Ořechové půlměsíčky s čokoládou
NejLucka NejLucka    ·   21.11.2015

Ořechové půlměsíčky s čokoládou

Fantastické ořechové půlměsíčky se žloutkovým krémem a čokoládou.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

4 ks
bílky
špetka
sůl
150 g
kr. cukru
150 g
máslo
100 g
hladká mouka
150 g
mleté vlašské ořechy
1 lžička
prášek do pečiva

Krém:

4 ks
žloutky
150 g
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr

Glazura:

100 ml
mléko
150 g
kr. cukr
100 g
čokoláda
150 g
mleté vlašské ořechy
1 bal.
vanilkový cukr
1 lžíce
rum
100 g
máslo

Na posypání:

50 g
mleté vlašské oříšky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. V druhé misce vyšleháme máslo s cukrem, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, mleté vlašské oříšky a jemně vařečkou přimícháme ušlehaný sníh. Těsto vylijeme do vyššího plechu o rozměru 35 x 25 cm, dno jsme vystlali pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů půl hodinu.
  2. Žloutky vyšleháme s kr. a vanilkovým cukrem do pěny a touto hmotou zalijeme celé těsto, které se peklo v troubě přesně půl hodinu. Vrátíme zpět do trouby, teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších 20 minut.
  3. Mléko s kr. a vanilkovým cukrem ohřejeme na mírném ohni. Do horkého mléka přidáme oříšky, rozpuštěnou čokoládu a rum. Důkladně promícháme a přidáme na kousky nakrájené máslo. Mícháním vše spojíme a nalijeme na koláč. Vrch posypeme mletými oříšky a pomocí formičky vykrojíme půlměsíce.

 

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
janatka    ·   11.12.2021   ·   Odpovědět   ·  

Upečeno a je to moc chutné. Cukr jsem ubrala. Znám tento zákusek trošku jinak, ale toto se moc povedlo. Doporučuji.

NejLucka NejLucka    ·   23.1.2022   ·   Odpovědět   ·  

díky :)

Dasa173    ·   13.1.2020   ·   Odpovědět   ·  

Výborný zákusek, trochu jsem ubrala cukru ve 2.a 3.vrstvě 30g, příště ještě uberu i v 1. vrstvě, nebude tak přeslazený, jinak parádní věc, nejlepší 2-3 den po upečení, krájení je lepší až druhý den po upečení, kdy vrstvy začnou trochu vlhnout a lépe se vykrajuje. Řadím k našemu cukroví.

NejLucka NejLucka    ·   14.1.2020   ·   Odpovědět   ·  

Díky :) parádička :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář