Ořechové půlměsíčky s čokoládou

Přidal: NejLucka, 21.11.2015
Kategorie: Ořechové cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví
Fantastické ořechové půlměsíčky se žloutkovým krémem a čokoládou.
Přidal: NejLucka, 21.11.2015
Kategorie: Ořechové cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví
SUROVINY
Těsto:
4 ksbílky
špetkasůl
150 gkr. cukru
150 gmáslo
100 ghladká mouka
150 gmleté vlašské ořechy
1 lžičkaprášek do pečiva
Krém:
4 ksžloutky
150 gkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
Glazura:
100 mlmléko
150 gkr. cukr
100 gčokoláda
150 gmleté vlašské ořechy
1 bal.vanilkový cukr
1 lžícerum
100 gmáslo
Na posypání:
50 gmleté vlašské oříšky
- Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. V druhé misce vyšleháme máslo s cukrem, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, mleté vlašské oříšky a jemně vařečkou přimícháme ušlehaný sníh. Těsto vylijeme do vyššího plechu o rozměru 35 x 25 cm, dno jsme vystlali pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů půl hodinu.
- Žloutky vyšleháme s kr. a vanilkovým cukrem do pěny a touto hmotou zalijeme celé těsto, které se peklo v troubě přesně půl hodinu. Vrátíme zpět do trouby, teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších 20 minut.
- Mléko s kr. a vanilkovým cukrem ohřejeme na mírném ohni. Do horkého mléka přidáme oříšky, rozpuštěnou čokoládu a rum. Důkladně promícháme a přidáme na kousky nakrájené máslo. Mícháním vše spojíme a nalijeme na koláč. Vrch posypeme mletými oříšky a pomocí formičky vykrojíme půlměsíce.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Orechové polmesiačiky s čokoládou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Orzechowe półksiężyce z czekoladą.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Nuss-Halbmonde mit Schokolade an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Csokis-diós félholdak.
Upečeno a je to moc chutné. Cukr jsem ubrala. Znám tento zákusek trošku jinak, ale toto se moc povedlo. Doporučuji.
díky :)
Výborný zákusek, trochu jsem ubrala cukru ve 2.a 3.vrstvě 30g, příště ještě uberu i v 1. vrstvě, nebude tak přeslazený, jinak parádní věc, nejlepší 2-3 den po upečení, krájení je lepší až druhý den po upečení, kdy vrstvy začnou trochu vlhnout a lépe se vykrajuje. Řadím k našemu cukroví.
Díky :) parádička :)