NejRecept.cz Dezerty Koláče Ořechové řezy Maryša - obdoba Londýnských řezů
Ořechové řezy Maryša - obdoba Londýnských řezů
Recept Ořechové řezy Maryša - obdoba Londýnských řezů
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Žloutkový korpus, meruňkový džem a oříškový sníh tvoří dokonalou kombinaci. Pokud chcete mít tyto řezy ještě hezčí, doporučuji nanášet ořechový sníh na vrch pomocí cukrářského sáčku s kulatou špičkou – vytvoříte tak malé hromádky, které po upečení vypadají skvěle. Já jsem tolik času neměla, takže jsem sníh pouze rozetřela vařečkou, ale na chuti mu to neubralo. Je vynikající. Autor: Jaja79

Jaja79    ·   24.6.2024

Ořechové řezy Maryša - obdoba Londýnských řezů

Žloutkový korpus, meruňkový džem a oříškový sníh tvoří dokonalou kombinaci. Pokud chcete mít tyto řezy ještě hezčí, doporučuji nanášet ořechový sníh na vrch pomocí cukrářského sáčku s kulatou špičkou – vytvoříte tak malé hromádky, které po upečení vypadají skvěle. Já jsem tolik času neměla, takže jsem sníh pouze rozetřela vařečkou, ale na chuti mu to neubralo. Je vynikající. Autor: Jaja79

25 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

150 g
moučkový cukr
150 g
máslo
5 ks
žloutek
250 g
polohrubá mouka
12 g
prášek do pečiva
200 ml
mléko
podle chuti
citronová kůra

Ořechový sníh:

5 ks
bílek
špetka
sůl
200 g
moučkový cukr
200 g
mleté ​​vlašské ořechy

Dále:

1 sklenice
meruňkový džem
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Máslo utřeme s moučkovým cukrem do tuhé pěny, postupně zašleháme jedno žloutko po druhém, přidáme střídavě i mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do těsta můžete, ale nemusíte přidat i nastrouhanou citrónovou kůru.
  2. Připravené těsto naneseme na plech (38x25 cm) s pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Já jsem těsto ještě uhladila špachtlí.
  3. Meruňkový džem ohřejeme, případně rozředíme trochou vody a přendáme do cukrářského sáčku. Rovnoměrně rozetřeme na syrové těsto.
  4. Do bílků přidáme špetku soli a začneme šlehat. Když nám bílky zpěnily, postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud nedostaneme lesklý tuhý sníh, do kterého přimícháme už jen ručně mleté ​​ořechy.
  5. Pokud máte více času můžete sníh přeložit do cukrářského sáčku s hladkou špičkou, pokud ne, rovnoměrně sníh jen rozetřete na navrstvený džem.
  6. Pečeme vše spolu při teplotě 180 stupňů asi 20 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář