NejRecept.cz Dezerty Moučníky Orechové řezy s broskvovým krémem
Orechové řezy s broskvovým krémem
Recept Orechové řezy s broskvovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   27.4.2016

Orechové řezy s broskvovým krémem

Vynikajíci řezy s ořechovým těstem a vanilkovým krémem a ješte s broskvemi. Mňami! Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na korpus:

5 ks
vajec
4 lžíce
krupicového cukru
2 lžíce
vroucí vody
2 lžíce
oleje
2 lžíce
najemno pomletých vlašských ořechů
5 lžic
polohrubé mouky
1/2 sáčku
kypřícího prášku do pečiva
200 g
meruňkové marmelády

Na krém:

1 velká plechovka (900g) broskvového kompotu
500 ml
mléka
3 sáčky Zlatý klas (sypký přípravek na krémy, podobný pudinku, jen je tužší... k mání např. v Kaufladu tam, kde jsou pudinkové prášky)
1 bal.
vanilkový cukr Dr.Oetker
250 ml
šťávy z kompotu
3 lžíce
krupicového cukru
250 g
másla
3 lžíce
moučkového cukru
2 kelímk
40% šlehačky
2 lžíce
rumu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Pak postupně přidáme vodu a olej a mícháme do husté pěny. Mouku s kypřícím práškem proženeme sítkem, přidáme pomleté ořechy a vše důkladně promícháme. Tuto směs pak opatrně stěrkou vmícháme do ušlehané vaječné směsi.
  2. Velký plech se zvýšeným okrajem vystříkáme olejem ve spreji, aby nám neklouzal pečící papír, kterým plech vysteleme. Těsto přemístíme na papír a stěrkou uhladíme. Pečeme v troubě na 180st. cca 15 minut. Necháme trochu vychladnout a potřeme meruňkovou marmeládou. Pokud je příliš tuhá, naředíme ji rumem nebo šťávou z kompotu.
  3. Z mléka, šťávy z kompotu, krupicového cukru a Zlatých klasů uvaříme hustý pudink. Necháme chvilku provařit a pak hrnec umístíme do nádoby se studenou vodou a občasného míchání necháme vychladnout. Změklé máslo vymícháme s moučkovým cukrem a rumem do bílé pěny. Do této pak po částech dáváme chladný pudink a společně vyšleháme do hladkého krému.
  4. Okapané broskve překrájíme na drobné kostičky a zlehka vmícháme do krému. Ten stěrkou naneseme na upečený a marmeládou potřený korpus. Hezky uhladíme dortovým nožem nebo cukrářskou kartou. Šlehačky vyšleháme dotuha a naneseme na krém. Dozdobíme podle fantasie.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář