Orechové řezy s broskvovým krémem

Vynikajíci řezy s ořechovým těstem a vanilkovým krémem a ješte s broskvemi. Mňami! Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 27.4.2016
Kategorie: Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Broskve
Recept Orechové řezy s broskvovým krémem

Suroviny

Na korpus:
5 ksvajec
4 lžícekrupicového cukru
2 lžícevroucí vody
2 lžíceoleje
2 lžícenajemno pomletých vlašských ořechů
5 lžicpolohrubé mouky
1/2 sáčkukypřícího prášku do pečiva
200 gmeruňkové marmelády
Na krém:
1 velká plechovka (900g) broskvového kompotu
500 mlmléka
3 sáčky Zlatý klas (sypký přípravek na krémy, podobný pudinku, jen je tužší... k mání např. v Kaufladu tam, kde jsou pudinkové prášky)
1 bal.vanilkový cukr Dr.Oetker
250 mlšťávy z kompotu
3 lžícekrupicového cukru
250 gmásla
3 lžícemoučkového cukru
2 kelímk40% šlehačky
2 lžícerumu

Postup přípravy

  1. Vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Pak postupně přidáme vodu a olej a mícháme do husté pěny. Mouku s kypřícím práškem proženeme sítkem, přidáme pomleté ořechy a vše důkladně promícháme. Tuto směs pak opatrně stěrkou vmícháme do ušlehané vaječné směsi.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Velký plech se zvýšeným okrajem vystříkáme olejem ve spreji, aby nám neklouzal pečící papír, kterým plech vysteleme. Těsto přemístíme na papír a stěrkou uhladíme. Pečeme v troubě na 180st. cca 15 minut. Necháme trochu vychladnout a potřeme meruňkovou marmeládou. Pokud je příliš tuhá, naředíme ji rumem nebo šťávou z kompotu.
  3. Z mléka, šťávy z kompotu, krupicového cukru a Zlatých klasů uvaříme hustý pudink. Necháme chvilku provařit a pak hrnec umístíme do nádoby se studenou vodou a občasného míchání necháme vychladnout. Změklé máslo vymícháme s moučkovým cukrem a rumem do bílé pěny. Do této pak po částech dáváme chladný pudink a společně vyšleháme do hladkého krému.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Okapané broskve překrájíme na drobné kostičky a zlehka vmícháme do krému. Ten stěrkou naneseme na upečený a marmeládou potřený korpus. Hezky uhladíme dortovým nožem nebo cukrářskou kartou. Šlehačky vyšleháme dotuha a naneseme na krém. Dozdobíme podle fantasie.

Autor: Naďa I. (Rebeka)