NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Ořechové rohlíčky bez kynutí
Ořechové rohlíčky bez kynutí
Recept Ořechové rohlíčky bez kynutí
Danula Vašíčková    ·   4.2.2019

Ořechové rohlíčky bez kynutí

Taky míváte doma pečivo, které se samo odpařuje??? Myslím, že to čas od času známe všichni. Není potřeba si brát talířek, není nutné okatě šátrat v šuplíku po nástroji na krájení ani si po úspěšné "krádeži" utírat pusu, takže tyhle kousky mizí z tácu jako by v černé díře. :D Autor: Danka

35 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

350 g
polohrubé mouky
125 g
studeného másla
1 ks
vejce
1/4 lžičky
soli
4 lžíce
teplého mléka
30 g
čerstvého droždí
2 lžíce
moučkového cukru
vejce na potření

Ořechová nádivka:

200 g
mletých vlašských ořechů
50 g
moučkového cukru
2 lžíce
pikantní marmelády
pár lžic
horkého mléka
Postup receptu
Vytisknout
  1. V hrnečku rozmícháme teplé mléko s cukrem a rozdrobeným droždím a necháme vzejít kvásek. Na vál vsypeme mouku, nastrouháme na jemném struhadle máslo, uděláme ve směsi důlek a vyklepneme do něho vejce a vlijeme vzešlý kvásek.
  2. Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto, rozdělíme na dvě stejně velké části a ihned bez kynutí každý díl zvlášť vyválíme do kruhu.
  3. Rozdělíme vždy na 8 výsečí, naplníme ořechovou nádivkou, srolujeme a ukládáme na plech s pečícím papírem.
  4. Opět ihned bez kynutí potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 25 minut na 170 stupňů.
  5. Ořechy spaříme mlékem, přidáme cukr a marmeládu, případně zahustíme troškou mletých piškotů nebo strouhankou.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Sjuz    ·   17.11.2020   ·   Odpovědět   ·  

Dělám tyto výborné rohlíčky i během roku,plníme je ořechovou a povidlovou náplní.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář