Ořechové rohlíčky bez kynutí

Taky míváte doma pečivo, které se samo odpařuje??? Myslím, že to čas od času známe všichni. Není potřeba si brát talířek, není nutné okatě šátrat v šuplíku po nástroji na krájení ani si po úspěšné "krádeži" utírat pusu, takže tyhle kousky mizí z tácu jako by v černé díře. :D Autor: Danka

Přidal:, 4.2.2019
Kategorie: Pečivo, Dezerty, Koláče, Rohlíky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Ořechové rohlíčky bez kynutí

Suroviny

Těsto:
350 gpolohrubé mouky
125 gstudeného másla
1 ksvejce
1/4 lžičkysoli
4 lžíceteplého mléka
30 gčerstvého droždí
2 lžícemoučkového cukru
vejce na potření
Ořechová nádivka:
200 gmletých vlašských ořechů
50 gmoučkového cukru
2 lžícepikantní marmelády
pár lžichorkého mléka

Postup přípravy

  1. V hrnečku rozmícháme teplé mléko s cukrem a rozdrobeným droždím a necháme vzejít kvásek. Na vál vsypeme mouku, nastrouháme na jemném struhadle máslo, uděláme ve směsi důlek a vyklepneme do něho vejce a vlijeme vzešlý kvásek.
  2. Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto, rozdělíme na dvě stejně velké části a ihned bez kynutí každý díl zvlášť vyválíme do kruhu.
  3. Rozdělíme vždy na 8 výsečí, naplníme ořechovou nádivkou, srolujeme a ukládáme na plech s pečícím papírem.
  4. Opět ihned bez kynutí potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 25 minut na 170 stupňů.
  5. Ořechy spaříme mlékem, přidáme cukr a marmeládu, případně zahustíme troškou mletých piškotů nebo strouhankou.