Ořechové tornádo ze zakysané smetany

Recept Ořechové tornádo ze zakysané smetany

Přidal: Triniti, 7.4.2020

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tímto křehkým koláčkům se zakysanou smetanou a ořechy nikdo neodolá. Vynikající recept, který si oblíbíte. Chutnají tak skvěle, že i dvojnásobná dávka bude málo. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Triniti, 7.4.2020

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

500 ghladká mouka
4 gjedlá soda
1/4 lžičkysůl
200 gmáslo
200 gzakysaná smetana

Náplň:

170 ghladká mouka
150 gkr. cukr
50 gmáslo
1 ksvejce
50 goříšky

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do větší misky prosejeme mouku, přidáme jedlou sodu, sůl, na kostičky nakrájené máslo pokojové teploty a zakysanou smetanu.
  2. Vypracujeme jednotné těsto, které odložíme do lednice na půl hodinu. Připravíme si náplň. Smícháme všechny suroviny (vajíčko oddělíme na bílek a žloutek - do náplně použijeme pouze žloutek), které dáme stranou.
  3. Odleželé těsto vyjmeme z chladničky, rozdělíme na 2 části, každou část rozválíme na tenčí plát, který potřeme bílkem. Uložíme náplň a srolujeme.
  4. Vrch rolky ozdobíme vidličkou - odtlačíme vzor vidličky.
  5. Krájíme ostrým nožem šikmé kousky, které ukládáme na papírem vyložený plech. Vrch potřeme žloutkem, ozdobíme oříšky a pečeme v předem vyhřáte troubě při teplotě 180 stupňů asi 20 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit