NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Ořechové cukroví Ořechové trojhránky - návykové ořechové trojúhelníčky
Ořechové trojhránky - návykové ořechové trojúhelníčky
Recept Ořechové trojhránky - návykové ořechové trojúhelníčky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

A pak teda už kromě úchylky na sladké a ořechy jsem jinak vcelku normální... Běžně z ořechů nic moc nekouzlím, protože Kuba je alergik a snese leda buráky. Jenže loni byla silná nadúroda vlašských ořechů a když jsem teď revidovala zásoby, zjistila jsem, že bych s nimi "zastavila řeku". Takže jsem při tom úklidu dostala chuť na něco hóóódně ořechového... /Inspirace od Reny/ Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   6.10.2019

Ořechové trojhránky - návykové ořechové trojúhelníčky

A pak teda už kromě úchylky na sladké a ořechy jsem jinak vcelku normální... Běžně z ořechů nic moc nekouzlím, protože Kuba je alergik a snese leda buráky. Jenže loni byla silná nadúroda vlašských ořechů a když jsem teď revidovala zásoby, zjistila jsem, že bych s nimi "zastavila řeku". Takže jsem při tom úklidu dostala chuť na něco hóóódně ořechového... /Inspirace od Reny/ Autor: Danka

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

300 g
hladké mouky
130 g
moučkového cukru
130 g
másla
2 ks
vejce
špetka
soli
1/2 sáčku
prášku do pečiva

Ořechová hmota:

250 g
másla
250 g
krystalu
dužina z 1 vanilkového lusku
250 g
mletých ořechů (dala jsem vlašské, ale výborné jsou třeba lískové)
250 g
sekaných loupaných mandlí (opět lze použít lískové)
5 lžic
rumu
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Vypracujeme hladké těsto a ihned ho rozválíme na velký plech (já mám 42x32cm vnitřní rozměr). Lehce potřeme pikantní marmeládou (já dala asi 3 lžíce domácí meruňkové), navrch natřeme ořechovou hmotu a pečeme asi 20 minut na 175 stupňů. Ještě teplé na plechu nakrájíme na trojúhelníky a vychladlé můžeme máčet v čokoládě.
  2. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cukr a necháme tavit, poté přidáme vanilku, ořechy a rum, důkladně promícháme a ještě horké rozetřeme na těsto.
  3. Pozn.: Tohle není moučník, ale spíše cukroví ke kávě nebo na vánoční stůl. Využít se dají jakékoliv ořechy dle chuti a možností. A v uzavíratelné plastové dóze vydrží tahle dobrota klidně 3 týdny.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář