Ořechové trubičky plněné karamelovým krémem

Letos poprvé a vyšly perfektně. S těstem se pracovalo skvěle. Přestože mi trochu na povrchu popraskaly, těším se jim. Konce jsem namočila do čokolády, následně obsypala sekanými oříšky a dovnitř se chystám nastříkat karamelový krém ze salka a másla. Z kovových trubiček šly hned dolů, samozřejmě jsem je stahovala ještě horké, jinak bych s nimi velmi zápasila. Autor: Karambola

Přidal:Karambola, 12.12.2017
Kategorie: Vánoce, Vánoční cukroví, Koláče, cukroví
Ořechové trubičky plněné karamelovým krémem

Suroviny

Těsto:
400 ghladká mouka
100 gmoučkový cukr
100 gmleté ​​oříšky
1 PLkakao
1 ksvejce
250 gmáslo
Krém:
1/2 bal.karamelové salko
125 gmáslo

Postup přípravy

  1. Máslo s cukrem jsem utřela do pěny a postupně přidala vajíčko, kakao, mouku a mleté ​​oříšky. I když se v originálním receptu vzpomínalo, že stačí dát všechny suroviny najednou do misky a zpracovat, já jsem postup udělala podle sebe. Už se mi osvědčilo, že pokud vyšlehám máslo s cukrem do pěny, s těstem se mi pracuje mnohem lépe. Zkuste i vy a porovnejte.
  2. Těsto jsem zabalila do potravinářské fólie a odložila na 2 hodinky do chladničky.
  3. Potom jsem těsto rozválela na tenký plát, který jsem si podle kovové trubičky nakrájela na obdélníky a natočila. Nemazala jsem trubičky ani tukem ani olejem. Jelikož je to máslové těsto, tak půjdou dolů hned po upečení.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů dozlatova (cca 8 -12 minut) sledujeme podle tloušťky těsta a velikosti trubičky.
  5. Upečené trubičky namočíme do čokolády (celé nebo pouze konce jako já) a následně ponoříme do ořechů.
  6. Plníme klasickým salkovým krémem (máslo vyšleháme se salkem). Plnila jsem cukrářským sáčkem.