Ořechové včelí úly ve zdravější verzi

Recept Ořechové včelí úly ve zdravější verzi
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pokud máte doma formičky na úlky nebo uvažujete nad jejich koupí, mám pro vás jeden recept na oříškové úlky, které jsou ve zdravější verzi. Nejsou plné másla či cukru, ale zato chuťově výborné. Pokud si plánujete na svátky nebo i během roku připravit něco zdravějšího, dejte jim šanci.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:

SUROVINY

Základ

40 grozmixované ovesné vločky
40 gmleté vlašské ořechy
10 gmed
20 garašídové máslo
50 gsušené datle

Náplň

50 gcream cheese/pomazánkové máslo
10 garašídové máslo
25 gbílá čokoláda
14 kspiškoty (nebo podle počtu úlků)

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Datle zalijeme vařící vodou a necháme minimálně půl hodiny postát. Následně je rozmixujeme (přidáme i trochu vody, ve které byly namočené, 1–2 lžíce).
  2. Rozmixované datle smícháme s ostatními ingrediencemi a vytvoříme kompaktní hmotu.
  3. Čokoládu si rozpustíme a smícháme ji s cream cheese a arašídovým máslem. Čokoláda by neměla být horká, aby se nesrazila.
  4. Do formičky na úlky namačkáme připravenou hmotu na základ. Dovnitř uděláme dírku a naplníme krémem. Následně přikryjeme piškotem a vyklopíme z formičky. Takto postupujeme, dokud nemineme veškerou hmotu na základ, mně trochu krému zbylo, závisí to na tom, jaké množství použijete.
  5. Z daného receptu mi vyšlo 14 oříškových úlků.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit