Ořechovo-maková bábovka bez mouky a cukru

Recept Ořechovo-maková bábovka bez mouky a cukru
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tak abyste si nemysleli, že ve své kuchyni tvořím jen vysoce kalorické a stoprocentně nezdravé pokrmy... Zadání znělo jasně - žádná mouka ani bílý cukr. A hlásím, že úkol byl spněn a troufám si říct, že na jedničku. Zbyly jenom drobečky. A prý byla, pokud tedy nechválili jen ze slušnosti, výborná. Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

150 gmletých vlašských ořechů
50 gmletého máku
1 lžičkajedlé sody
4 ksvejce
25 gsypké práškové stevie (samozřejmě pro ty, kdo nemají žádné zdravotní omezení, lze sladit medem nebo cukrem, v tom případě použijte 100 g)
100 mlřepkového oleje
100 mlmléka
špetkasoli
1 Orion na vaření (není to klasická čokoláda, při rozehřívání se už nepřidává žádný tuk)
sekané mandle na dozdobení

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V misce si smícháme ořechy, mák a jedlou sodu. V druhé misce ušleháme žloutky se sladidlem (cukrem), přišleháme olej a mléko, přisypeme sypkou ořechovo-makovou směs a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli.
  2. Těsto vlijeme do máslem vymazané a strouhaným kokosem vysypané menší bábovkové formy a pečeme asi 35 minut na 180 stupňů.
  3. Poté troubu vypneme, pootevřeme a bábovku tam takto necháme ještě 10 minut.
  4. Pak vyndáme na kuchyňskou linku a ještě teplou vyklopíme.
  5. Hotovou "fešandu" polijeme čokopolevou a posypeme sekanými mandlemi.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit