Ořechovo-maková bábovka bez mouky a cukru

Přidal: Danula Vašíčková, 27.11.2018
Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Tak abyste si nemysleli, že ve své kuchyni tvořím jen vysoce kalorické a stoprocentně nezdravé pokrmy... Zadání znělo jasně - žádná mouka ani bílý cukr. A hlásím, že úkol byl spněn a troufám si říct, že na jedničku. Zbyly jenom drobečky. A prý byla, pokud tedy nechválili jen ze slušnosti, výborná. Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 27.11.2018
Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
150 gmletých vlašských ořechů
50 gmletého máku
1 lžičkajedlé sody
4 ksvejce
25 gsypké práškové stevie (samozřejmě pro ty, kdo nemají žádné zdravotní omezení, lze sladit medem nebo cukrem, v tom případě použijte 100 g)
100 mlřepkového oleje
100 mlmléka
špetkasoli
1 Orion na vaření (není to klasická čokoláda, při rozehřívání se už nepřidává žádný tuk)
sekané mandle na dozdobení
- V misce si smícháme ořechy, mák a jedlou sodu. V druhé misce ušleháme žloutky se sladidlem (cukrem), přišleháme olej a mléko, přisypeme sypkou ořechovo-makovou směs a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli.
- Těsto vlijeme do máslem vymazané a strouhaným kokosem vysypané menší bábovkové formy a pečeme asi 35 minut na 180 stupňů.
- Poté troubu vypneme, pootevřeme a bábovku tam takto necháme ještě 10 minut.
- Pak vyndáme na kuchyňskou linku a ještě teplou vyklopíme.
- Hotovou "fešandu" polijeme čokopolevou a posypeme sekanými mandlemi.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Diós-mákos kuglóf liszt és cukor nélkül.
KOMENTÁŘE K RECEPTU