NejRecept.cz Podle ovoce Jahody Ořechovo-šlehačkový dort s ovocem
Ořechovo-šlehačkový dort s ovocem
Recept Ořechovo-šlehačkový dort s ovocem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   18.2.2016

Ořechovo-šlehačkový dort s ovocem

Lehký krém, bez másla a zbytečného ztuženého tuku a k tomu ještě jahodové překvapení. Jahody můžete zaměnit i za banány nebo jiné ovoce.

Suroviny

Těsto:

6 ks
vejce
8 lžic
krystalový cukr
8 lžic
polohrubá mouka
3 lžíce
mleté ​​vlašské ořechy
4 lžíce
voda
4 g
prášek do pečiva

Náplň:

500 ml
rostlinná šlehačka slazená Creme Patisserie
250 g
jemný tvaroh bez hrudek
1 pohár
jahodový povidla
1 konzerva
jahodový kompot
1 ks
čokoládová rýže
strouhaná čokoláda na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto:
    Bílky vyšleháme se špetkou soli na hustou pěnu, po lžících zašleháme cukr, po jednom žloutky, po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva, vodu a ořechy.
  2. Upečeme ve formě, kterou jsme vymastili a posypali moukou. Upečeme při teplotě 180 ° C asi 25 minut. Údaje jsou orientační, každý se musí řídit svou troubou. Moje forma měří přes střed 22 cm. Po upečení necháme chvíli ve formě a vyklopíme.
  3. Krém:
    Slazenou rostlinnou šlehačku vyšleháme a přidáme jemný tvaroh, ještě chvíli šleháme a dosladíme cukrem podle své chuti.
  4. Vychladlý korpus překrojíme příčně na polovinu. Pokapeme šťávou z kompotu, potřeme jahodovým džemem, natřeme třetinou nádivky, položíme nakrájené jahody, znovu třetinu nádivky a přikryjeme druhou polovinou korpusu, který jsme pokapali šťávou a natřeli džemem. Namazanou stranou jemně přitlačíme k náplni. Na povrch také dáme kousky jahod a zbylou nádivkou potřeme celý povrch a ozdobíme podle vlastní fantazie.
  5. Boky posypeme zdobením Dr. Oetker, já jsem použila tmavé zdobení. Odložíme do chladu, aby se chutě spojily a podáváme. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Blažena Sadovská

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář