Ořechový chlebíček

Přidal: Danula Vašíčková, 10.7.2019
Kategorie: Buchty, Sladká jídla
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Kuba si svou roládu ostražitě hlídá a přeměřuje, tak jsem musela upéct honem ještě taky něco pro nás. Přeci nebudeme "sušit hubu", když je ta neděle... :D :D :D Recept už se mi tu nějakou dobu povaloval a čekal na vyzkoušení. Předesílám, že tohle není takový ten mechově nadýchaný moučník. Přesto je kyprý a vláčný, není přeslazený, nedusí a nám moc chutná. Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 10.7.2019
Kategorie: Buchty, Sladká jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
150 gzměklého másla
150 gkrystalu
1 bal.vanilkový cukr
8 ksvajec
260 gjemné strouhanky
150 gmletých ořechů
1/2 sáčkuprášku do pečiva
1 lžičkamleté skořice
1 lžičkasušené citronové kůry
100 gsušených brusinek
špetkasoli
čokopoleva na dozdobení
- Máslo s cukry vyšleháme ručním elektrickým šlehačem do pěny, pak po jednom zašleháme vejce a nakonec vmícháme směs ořechů, strouhanky, skořice, citronové kůry, prášku do pečiva, sušených brusinek a soli.
- Směs vlijeme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme si vystlali pečícím papírem a pečeme asi 40 minut na 180 stupňů.
- Čas i teplota pečení jsou pouze orientační. Řiďte se především zkušenostmi se svou troubou a propečení otestujte špejlí.
- Hotový chlebíček necháme ve formě zchladnout, poté vyklopíme a zcela vychladlý polijeme čokopolevou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU