Ořechový kynutý závin

Jednoduchý a velmi chutný. Milujeme ořechové záviny a hlavně tu kupovanou oříškovou náplň. Letos nám oříškové domácí zásoby nevydržely :/ Příště se chystám na makové a tvarohové záviny :) Vyzkoušejte i vy. Autor: Reny Naty A.

Přidal:, 20.5.2019
Kategorie: Štrůdly a záviny, Koláče, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Ořechový kynutý závin

Suroviny

140 mlmléko
1 ksvejce
špetkasůl
80 gkr. cukr
60 grozpuštěné máslo
360 ghladká mouka
20 gčerstvé droždí
ořechová náplň

Postup přípravy

  1. Nejdříve připravíme kvásek. Do mléka přidáme lžičku cukru, přidáme čerstvé droždí a necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny smícháme v misce, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Vykynuté těsto rozválíme a potřeme ořechovou náplní (já dala kupovanou, máme ji doma velmi rádi).
  3. Těsto vyválíme na tenko a zabalíme jako štrúdl. Pak jsem štrúdl v polovině ohnula a udělala jakoby cop a dala do vymazané formy.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Necháme kynout ještě 20 minut a pak pečeme při 175 st. asi půl hodinu.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL