NejRecept.cz Dezerty Štrůdly a záviny Ořechový kynutý závin
Ořechový kynutý závin
Recept Ořechový kynutý závin
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Jednoduchý a velmi chutný. Milujeme ořechové záviny a hlavně tu kupovanou oříškovou náplň. Letos nám oříškové domácí zásoby nevydržely :/ Příště se chystám na makové a tvarohové záviny :) Vyzkoušejte i vy. Autor: Reny Naty A.

Reny Naty A.    ·   20.5.2019

Ořechový kynutý závin

Jednoduchý a velmi chutný. Milujeme ořechové záviny a hlavně tu kupovanou oříškovou náplň. Letos nám oříškové domácí zásoby nevydržely :/ Příště se chystám na makové a tvarohové záviny :) Vyzkoušejte i vy. Autor: Reny Naty A.

45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
140 ml
mléko
1 ks
vejce
špetka
sůl
80 g
kr. cukr
60 g
rozpuštěné máslo
360 g
hladká mouka
20 g
čerstvé droždí
ořechová náplň
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Nejdříve připravíme kvásek. Do mléka přidáme lžičku cukru, přidáme čerstvé droždí a necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny smícháme v misce, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout.
  2. Vykynuté těsto rozválíme a potřeme ořechovou náplní (já dala kupovanou, máme ji doma velmi rádi).
  3. Těsto vyválíme na tenko a zabalíme jako štrúdl. Pak jsem štrúdl v polovině ohnula a udělala jakoby cop a dala do vymazané formy.
  4. Necháme kynout ještě 20 minut a pak pečeme při 175 st. asi půl hodinu.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář