Ořechový kynutý závin

Recept Ořechový kynutý závin

Přidal: Reny Naty A., 20.5.2019

Kategorie: Štrůdly a záviny, Koláče, Dezerty

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jednoduchý a velmi chutný. Milujeme ořechové záviny a hlavně tu kupovanou oříškovou náplň. Letos nám oříškové domácí zásoby nevydržely :/ Příště se chystám na makové a tvarohové záviny :) Vyzkoušejte i vy. Autor: Reny Naty A.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Reny Naty A., 20.5.2019

Kategorie: Štrůdly a záviny, Koláče, Dezerty

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

140 mlmléko
1 ksvejce
špetkasůl
80 gkr. cukr
60 grozpuštěné máslo
360 ghladká mouka
20 gčerstvé droždí
ořechová náplň

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve připravíme kvásek. Do mléka přidáme lžičku cukru, přidáme čerstvé droždí a necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny smícháme v misce, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout.
  2. Vykynuté těsto rozválíme a potřeme ořechovou náplní (já dala kupovanou, máme ji doma velmi rádi).
  3. Těsto vyválíme na tenko a zabalíme jako štrúdl. Pak jsem štrúdl v polovině ohnula a udělala jakoby cop a dala do vymazané formy.
  4. Necháme kynout ještě 20 minut a pak pečeme při 175 st. asi půl hodinu.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit