Ořechový štrůdl s domácím džemem

Přidal: Akeber, 10.11.2017
Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Štrúdl je velmi jednoduchá a hlavně rychlé udělaná dobrůtka. Těsto si zakoupíme :-) a kdo je větší mistr v kuchyni jako já, připraví si ho doma. Musím se přiznat, že štrúdľové těsto jsem zkoušela připravit jen jednou ai to skončilo v koši, protože se mi vůbec, ale vůbec nepodařilo. Nedalo se ani rozválet a tak jsem to vzdala a od té doby takéto těsto pouze kupuji. Autor: Akeber
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Akeber, 10.11.2017
Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky
SUROVINY
1 baleníštrúdlového těsto
250 gmleté ořechy
džem broskvový
máslo na pokapání
moučkový cukr na posypání
- Z těsta uděláme dva záviny.
- Těsto rozválíme natenko. Potřeme meruňkovým džemem, posypeme polovinou mletých ořechů a polijeme rozpuštěným máslem.
- Těsto svineme, nejdříve boční strany! Závin uložíme na pečící papír a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 C tak na 40 min.
- Upečené záviny necháme vychladnout. Pokrájíme a nakonec posypeme moučkovým cukrem.
KOMENTÁŘE K RECEPTU