NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Ořechové cukroví Ořechový vánoční srnčí hřbet
Ořechový vánoční srnčí hřbet
Recept Ořechový vánoční srnčí hřbet
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Marta Mlyn    ·   27.11.2017

Ořechový vánoční srnčí hřbet

Každý rok na Vánoce dělávám i tento srnčí hřbet. Těsto je pouze z bílků, takže žloutky mi zůstávají, ale nebojte se, nevyhazuji je. Obvykle dělávám žloutkový krém do řezů, takže všechno spotřebuji a nic nevyjde nazmar. Samozřejmě můžete přidat i jiné sušené ovoce nebo třeba posekané oříšky. Každý podle chuti. Autor: Marta M.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
6 ks
bílky
130 g
moučkový cukr
100 g
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
2 lžíce
rum
2 lžíce
olej
50 g
vlašské ořechy
50 g
čokoláda
50 g
rozinky
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidám cukr, rum pak postupně olej a mouku.
  2. Ořechy a čokoládu nadrobno posekám a zlehka zapracuji do těsta.
  3. Formu na srnčí hřbet namažu máslem a posypu moukou.
  4. Vyleji do ní těsto a peču 30 min.
  5. Hotový koláč poliju rozpuštěnou čokoládou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář