Ořechový zákusek bez mouky s pudingovým krémem

Recept Ořechový zákusek bez mouky s pudingovým krémem
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Chutný a nenáročný zákusek. Ořechový korpus bez mouky, pudinkový krém a džem bez cukru tvoří skvělou kombinaci. Kromě toho, že je koláč vhodný i pro bezlepkové, není až tak kalorický a dopřát si jej můžete bez výčitek.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Korpus

6 ksvejce
40 g třtinový cukr
20 gvanilínový cukr
120 gmleté vlašské ořechy
20 g vanilkový protein (není třeba, případně dosaďte)
1 lžičkaprášek do pečiva

Plnka

1 ksvanilkový pudink
400 ml mléko
20 g protein (nebo sladidlo)
200 gcream cheese/ pomazánkové máslo
přibližně 230 gapple-mango jelly (allnutrition)

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukry a aroma do pěny. Ke žloutkové směsi střídavě přimícháváme smíšené suché ingredience a sníh.
  2. Připravené těsto rovnoměrně rozetřeme na velký plech vystlaný pečícím papírem a potřísněný kokosovým olejem. Pečeme při teplotě 180 stupňů 10 minut.
  3. Z upečeného korpusu stáhneme pečící papír a necháme vychladnout. Následně ho překrojíme na 4 stejné části.
  4. V mléce uvaříme hustý pudink. Necháme mírně vychladnout. Cream cheese smícháme s proteinem nebo sladidlem. Puding po lžících vmícháváme do cream cheese.
  5. Na první část korpusu rozetřeme krém a přikryjeme druhým korpusem. Opět rozetřeme krém, na něj dáme po lžících cca 100g džemu. Znovu překryjeme korpusem, rozetřeme krém a zakryjeme posledním korpusem. Na vrch rozetřeme cca 130g džemu. Koláč odložíme ztuhnout do chladničky.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit