Připravíme si všechny suroviny a uvaříme silnou kávu, kterou necháme vychladnout. (Do kávy můžete přilít rum.)
Vaječné bílky oddělíme od žloutků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme sýr a krátce prošleháme. Bílky vyšleháme do tuhé pěny a vařečkou je přimícháme k vyšlehané žloutkové hmotě. Krém rozdělíme na 3 části.
Na dno formy navrstvíme trochu krému. Dlouhé piškoty namočíme do kávy a zatlačíme je do vrstvy krému tak, abychom je zatlačili úplně na dno formy. Navrstvíme krém a znovu poklademe piškoty namočené do kávy. Navrstvíme zbylý krém a vrch posypeme kakaem. Kakaem nešetříme.
Zabalíme potravinářskou fólií a odložíme do chladničky nejméně na 6 hodin. Nezapomeňte používat vždy co nejčerstvější suroviny, protože tam jsou syrové vajíčka /případně pokud máte strach, vyšlehejte žloutky ve vodní lázni/.