Oříškové tyčinky s citronovou polevou

Oříškové koláčky nesmí chybět na vánočním stole. Klasické oříškové cukroví, které se peče na Vánoce jsou plněné oříšky. Mezi naše tradiční recepty patří i tyto oříškové tyčinky s osvěžující citronovou polevou. Směs oříšků, skořice, badyánu a citronové kůry je ta nejlepší vánoční kombinace. Autor: Sladkosti

Přidal:, 29.11.2018
Kategorie: Sváteční pečení, Ořechové cukroví, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Oříškové tyčinky s citronovou polevou

Suroviny

Těsto:
250 gstrouhaných vlašských ořechů
100 gstrouhaných lískových oříšků
100 gstrouhaných kešu oříšků
50 gstrouhaných oloupaných mandlí
2 ksvejce
250 gkrupicového cukru
1 rovná lžičkamleté skořice
špetkamletého badyánu
1 vrchovatá lžičkacitrónové kůry
1-2 lžícecitrónové šťávy
Citrónová poleva:
moučkový cukr
bílek
citrónová šťáva

Postup přípravy

  1. Ze surovin na těsto vypracujeme kuličku, kterou zabalíme do potravinářské fólie a ihned rozválíme na plát silný asi 3-4 mm. Fólii odstraníme a rádýlkem nebo pomocí předlohy uděláme tyčinky.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Přendáme je na papírem vyložený plech, na vrch každé tyčinky navrstvíme pomocí cukrářského sáčku bílkovou polevu (z bílku, moučkového cukru a citronové šťávy pomocí mixéru na nejnižším stupni vyšleháme hustou polevu).
  3. Pečeme na 140 stupňů asi 16 minut. Sledujeme, každá trouba peče jinak. Necháme je vychladnout na plechu a pak je přendáme do uzavíratelné nádoby.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Tyčinky se během pečení trochu nafouknou a trochu i popraskají.

Můj blog: Sladkosti