NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Ořechové cukroví Oříškové tyčinky s citronovou polevou
Oříškové tyčinky s citronovou polevou
Recept Oříškové tyčinky s citronovou polevou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Oříškové koláčky nesmí chybět na vánočním stole. Klasické oříškové cukroví, které se peče na Vánoce jsou plněné oříšky. Mezi naše tradiční recepty patří i tyto oříškové tyčinky s osvěžující citronovou polevou. Směs oříšků, skořice, badyánu a citronové kůry je ta nejlepší vánoční kombinace. Autor: Sladkosti

Sladkosti.net Sladkosti.net    ·   29.11.2018

Oříškové tyčinky s citronovou polevou

Oříškové koláčky nesmí chybět na vánočním stole. Klasické oříškové cukroví, které se peče na Vánoce jsou plněné oříšky. Mezi naše tradiční recepty patří i tyto oříškové tyčinky s osvěžující citronovou polevou. Směs oříšků, skořice, badyánu a citronové kůry je ta nejlepší vánoční kombinace. Autor: Sladkosti

35 min
Čas přípravy
16 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

250 g
strouhaných vlašských ořechů
100 g
strouhaných lískových oříšků
100 g
strouhaných kešu oříšků
50 g
strouhaných oloupaných mandlí
2 ks
vejce
250 g
krupicového cukru
1 rovná lžička
mleté skořice
špetka
mletého badyánu
1 vrchovatá lžička
citrónové kůry
1-2 lžíce
citrónové šťávy

Citrónová poleva:

moučkový cukr
bílek
citrónová šťáva
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
16 min
Čas vaření
  1. Ze surovin na těsto vypracujeme kuličku, kterou zabalíme do potravinářské fólie a ihned rozválíme na plát silný asi 3-4 mm. Fólii odstraníme a rádýlkem nebo pomocí předlohy uděláme tyčinky.
  2. Přendáme je na papírem vyložený plech, na vrch každé tyčinky navrstvíme pomocí cukrářského sáčku bílkovou polevu (z bílku, moučkového cukru a citronové šťávy pomocí mixéru na nejnižším stupni vyšleháme hustou polevu).
  3. Pečeme na 140 stupňů asi 16 minut. Sledujeme, každá trouba peče jinak. Necháme je vychladnout na plechu a pak je přendáme do uzavíratelné nádoby.
  4. Tyčinky se během pečení trochu nafouknou a trochu i popraskají.

Můj blog: Sladkosti

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář