Oříškový cheesecake s polevou z mléčné čokolády

Recept Oříškový cheesecake s polevou z mléčné čokolády
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Cheesecake umíte opravdu připravit v množství příchutí, podle toho, co máte rádi. Tentokrát nabízím recept na oříškový s čokoládovou polevou.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Sušenkový základ

140 gsušenky
40 gmleté vlašské ořechy
80 gmáslo

Krém

650 gjemný tvaroh
200 g pomazánkové máslo/ cream cheese
200 g zakysaná smetana
40 g moučkový cukr
20 gvanilínový cukr
60 g med
2 ksvejce
40 gmleté vlašské ořechy
40 g nasekané lískové oříšky
2 lžícehladká mouka

Poleva

100 g mléčná čokoláda
50 mlsmetana ke šlehání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Sušenky rozmixujeme. Přidáme mleté vlašské ořechy a máslo pokojové teploty (případně rozpuštěné v mikrovlnce) a opět promixujeme. Směs vysypeme do kulaté formy (průměr 24cm) vystlané pečícím papírem (pouze spodek) a rovnoměrně upěchujeme na dno. Dáme předpéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů 8-10 minut.
  2. Tvaroh a cream cheese krátce vyšleháme. Zašleháme smetanu i vajíčka. Přidáme sladidlo, ořechy, mouku a vše spolu prošleháme. Vylijeme na předpečený základ a pečeme při teplotě 155 stupňů přibližně 55 minut. Během pečení dávám na dno trouby plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnout alespoň půl hodiny v pootevřené troubě, teprve poté jej vyjmeme.
  3. Polevu připravíme rozpuštěním čokolády se smetanou. Hladkou polevu, ne horkou, vylijeme na vychladlý cheesecake a rovnoměrně rozetřeme. Odložíme do chladničky ideálně přes noc.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit