NejRecept.cz Pečivo Chléb Oříškový chlebíček s domácí jahodovou marmoškou
Oříškový chlebíček s domácí jahodovou marmoškou
Recept Oříškový chlebíček s domácí jahodovou marmoškou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   30.7.2018

Oříškový chlebíček s domácí jahodovou marmoškou

Komu se nelení, tomu se... ... po ránu poštěstí vychutnat si úžasný chlebíček s ještě úžasnější domácí jahodovou marmoškou. :D Už jste dělali i vy nějaký domácí džem z ovoce ze zahrady nebo z ovoce, které jste koupili na trhu? Já miluji domácí marmelády a hlavně i domácí chlebíček a tento je speciální oříškový, vynikající. Autor: Danka

90 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Suroviny
200 g
hladké mouky
200 g
pšeničné chlebové mouky
100 g
žitné mouky
2 zarovnané lžičky
soli
300 ml
vlažné vody
1 lžíce
medu
1/2 kostky
čerstvého droždí (nebo 1 a 1/2 lžičky instantního)
3 lžíce
oleje
100 g
nahrubo posekaných vlašských ořechů
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto zaděláno a vykynuto v pekárně.
  2. Poté vyškrábneme na olejem pomaštěnou pracovní plochu, vytvarujeme váleček a uložíme ho do sádlem vymazané formy na biskupský chlebíček (28x9cm).
  3. Necháme pod igelitem asi 1 hodinu kynout, pak orosíme a pečeme na nejnižší příčce v troubě 30 minut na 200 a pak ještě 15 minut na 180 stupňů HV.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář