Oříškový chlebíček s domácí jahodovou marmoškou

Komu se nelení, tomu se... ... po ránu poštěstí vychutnat si úžasný chlebíček s ještě úžasnější domácí jahodovou marmoškou. :D Už jste dělali i vy nějaký domácí džem z ovoce ze zahrady nebo z ovoce, které jste koupili na trhu? Já miluji domácí marmelády a hlavně i domácí chlebíček a tento je speciální oříškový, vynikající. Autor: Danka

Přidal:, 30.7.2018
Kategorie: Pečivo
Čas přípravy:
Čas vaření:
Oříškový chlebíček s domácí jahodovou marmoškou

Suroviny

200 ghladké mouky
200 gpšeničné chlebové mouky
100 gžitné mouky
2 zarovnané lžičkysoli
300 mlvlažné vody
1 lžícemedu
1/2 kostkyčerstvého droždí (nebo 1 a 1/2 lžičky instantního)
3 lžíceoleje
100 gnahrubo posekaných vlašských ořechů

Postup přípravy

  1. Těsto zaděláno a vykynuto v pekárně.
  2. Poté vyškrábneme na olejem pomaštěnou pracovní plochu, vytvarujeme váleček a uložíme ho do sádlem vymazané formy na biskupský chlebíček (28x9cm).
  3. Necháme pod igelitem asi 1 hodinu kynout, pak orosíme a pečeme na nejnižší příčce v troubě 30 minut na 200 a pak ještě 15 minut na 180 stupňů HV.