Do misky dáme nakrájené máslo, mouku, cukr, vodu, sůl a jedno žloutek. Zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a odložíme do lednice na minimálně 1 hodinu. Odleželé těsto rozdělíme na polovinu a na pomoučené pracovní desce rozválíme na tenčí pláty (20x30 cm). Jeden plát těsta položíme na papírem vyložený plech na pečení a propícháme ho vidličkou.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme ji mírně vychladnout. Žloutky s cukrem vyšleháme nad párou do tuhé pěny, postupně přidáme čokoládu a za stálého šlehání vyšleháme jemnou čokoládovou hmotu, do které přidáme šťávu z poloviny citronu a mleté oříšky. Nakonec vařečkou jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků a hmotu navrstvíme na první těsto.
Nádivku pěkně uhladíme a položíme druhý plát těsta, který také propícháme vidličkou. Dáme péct do předem vyhřáté trouby, teplotě 175 stupňů a pečeme cca 40 minut.
Upečený koláč vyjmeme a posypeme moučkovým cukrem.