Oříšky plněné karamelovým krémem a posypané moučkovým cukrem

Ořechy plněné krémem jsou oblíbené nejen na Vánoce, ale i na svatby nebo jiné oslavy. Do Vánoc zbývá ještě pár dní a vy máte stále čas vykouzlit v kuchyni nějakou tu sladkou dobrotu. Autor: Karambola

Přidal:, 21.12.2018
Kategorie: Sváteční pečení, Ořechové cukroví, Plněné ořechy, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Oříšky plněné karamelovým krémem a posypané moučkovým cukrem

Suroviny

Těsto:
320 gmáslo
400 ghladká mouka
160 gmoučkový cukr
120 gvlašské ořechy
4 lžícekakao
1 lžícerum
Krém:
100 gmáslo
konzervakaramelové salko
4 PLmleté ořechy

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto vypracujeme do kuličky, kterou zabalíme do potravinářské fólie a odložíme na hodinu do lednice.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Po hodině těsto vyjmeme a odebíráme menší kousky, které tlačíme do formiček. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů a pečeme asi 8-10 minut - sledujeme.
  3. Ihned je vyklopíme z formičky a necháme vychladnout.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Máslo s karamelovým salkem vyšleháme do pěny a už jen vařečkou zamícháme oříšky. Krém přendáme do cukrářského sáčku a oříšky naplníme.
  5. Obalíme je v moučkovém cukru.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce