Těsto připravíme z 300 g hladké mouky, 200 g měkkého másla, 150 g moučkového cukru, 150 g mletých vlašských ořechů, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, lžíci mleté skořice, 2 lžíce kakaa, 2 vejce, lžičku jedlé sody a odložíme ho na 2 hodinky do lednice.
Odpočinuté těsto rozdělíme na malé části, které plníme do vymazaných, pomoučeném formiček na ořechy a pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut při teplotě 160 stupňů.
Vychladnuté ořechy slepíme krémem, vytvořeným z hustého vanilkového pudinku smíchaného s kostkou másla a 50 g moučkového cukru.
V surovinách 250g másla a v přípravě 200g ??? Jinak i když dávám minimum těsta, tak se to nafoukne tak, že na krém není místo. :/