Sušenky rozmixujeme na jemný prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 24 cm a vyložíme ji papírem. Navrstvíme sušenky a pěkně uhladíme.
Smetanu vyšleháme s vanilkovým a moučkovým cukrem do pěny. Želatinu připravíme podle návodu na obalu. Do smetanového sýra přidáme citrónovou šťávu, nabobtnanou želatinu a promícháme. Pak vmícháme vyšlehanou šlehačku a spojíme. Hmotu navrstvíme na sušenkový základ.
Připravíme si menší misku, kterou zvenku obalíme potravinářskou fólií a vtlačíme ji do středu smetanové nádivky. Odložíme do lednice na 2 hodiny. Po 2 hodinách vybereme misku tak, aby fólie zůstala na krému. Teprve potom opatrně odstraníme fólii.%1
Jahody očistíme a pomocí mixéru rozmixujeme na kaši. Přidáme cukr a dáme na mírný oheň. Ohřejeme, dokud se cukr nerozpustí. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a přidáme ji do jahodové hmoty a promícháme. Necháme celou hmotu mírně vychladnout a následně ji opatrně vlijeme na bílý krém. Necháme v chladničce odstát celou noc a druhý den podáváme. Dobrou chuť!
Recept jsem dělala přesně podle postupu, bohužel dort neztuhl ani po 17 hodinách.