NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Osvěžující jahodový dort bez pečení
Osvěžující jahodový dort bez pečení
Recept Osvěžující jahodový dort bez pečení
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: adanecka11

Původně byl tenhle dort s kiwi, ale já jsem použila jahody a byl fantastický. Autor: Adanecka

adanecka11    ·   16.6.2016

Osvěžující jahodový dort bez pečení

Původně byl tenhle dort s kiwi, ale já jsem použila jahody a byl fantastický. Autor: Adanecka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

200 g
sušenky
100 g
máslo

Bílý krém:

400 g
smetanový sýr
350 ml
smetana ke šlehání
150 g
moučkový cukr
2 bal.
vanilkový cukr
1 lžíce
citronová šťáva
10 g
želatina v prášku

Jahodová vrstva:

1 kg
jahody
200 g
moučkový cukr
20 g
želatina v prášku
Postup receptu
Vytisknout
  1. Sušenky rozmixujeme na jemný prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 24 cm a vyložíme ji papírem. Navrstvíme sušenky a pěkně uhladíme.
  2. Smetanu vyšleháme s vanilkovým a moučkovým cukrem do pěny. Želatinu připravíme podle návodu na obalu. Do smetanového sýra přidáme citrónovou šťávu, nabobtnanou želatinu a promícháme. Pak vmícháme vyšlehanou šlehačku a spojíme. Hmotu navrstvíme na sušenkový základ.
  3. Připravíme si menší misku, kterou zvenku obalíme potravinářskou fólií a vtlačíme ji do středu smetanové nádivky. Odložíme do lednice na 2 hodiny. Po 2 hodinách vybereme misku tak, aby fólie zůstala na krému. Teprve potom opatrně odstraníme fólii.%1
  4. Jahody očistíme a pomocí mixéru rozmixujeme na kaši. Přidáme cukr a dáme na mírný oheň. Ohřejeme, dokud se cukr nerozpustí. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a přidáme ji do jahodové hmoty a promícháme. Necháme celou hmotu mírně vychladnout a následně ji opatrně vlijeme na bílý krém. Necháme v chladničce odstát celou noc a druhý den podáváme. Dobrou chuť!

Můj blog:: Aďkine overené recepty

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Klar98    ·   22.6.2021   ·   Odpovědět   ·  

Recept jsem dělala přesně podle postupu, bohužel dort neztuhl ani po 17 hodinách.

NejLucka NejLucka    ·   4.7.2021   ·   Odpovědět   ·  

možná jste použili jinou želatinu. Třeba postupovat podle návodu na obalu.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář