Osvěžující jahodový dort bez pečení

Recept Osvěžující jahodový dort bez pečení

Přidal: adanecka11, 16.6.2016

Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Jahody, Podle ovoce

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Původně byl tenhle dort s kiwi, ale já jsem použila jahody a byl fantastický. Autor: Adanecka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: adanecka11, 16.6.2016

Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Jahody, Podle ovoce

SUROVINY

Základ:

200 gsušenky
100 gmáslo

Bílý krém:

400 gsmetanový sýr
350 mlsmetana ke šlehání
150 gmoučkový cukr
2 bal.vanilkový cukr
1 lžícecitronová šťáva
10 gželatina v prášku

Jahodová vrstva:

1 kgjahody
200 gmoučkový cukr
20 gželatina v prášku

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Sušenky rozmixujeme na jemný prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 24 cm a vyložíme ji papírem. Navrstvíme sušenky a pěkně uhladíme.
  2. Smetanu vyšleháme s vanilkovým a moučkovým cukrem do pěny. Želatinu připravíme podle návodu na obalu. Do smetanového sýra přidáme citrónovou šťávu, nabobtnanou želatinu a promícháme. Pak vmícháme vyšlehanou šlehačku a spojíme. Hmotu navrstvíme na sušenkový základ.
  3. Připravíme si menší misku, kterou zvenku obalíme potravinářskou fólií a vtlačíme ji do středu smetanové nádivky. Odložíme do lednice na 2 hodiny. Po 2 hodinách vybereme misku tak, aby fólie zůstala na krému. Teprve potom opatrně odstraníme fólii.%1
  4. Jahody očistíme a pomocí mixéru rozmixujeme na kaši. Přidáme cukr a dáme na mírný oheň. Ohřejeme, dokud se cukr nerozpustí. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a přidáme ji do jahodové hmoty a promícháme. Necháme celou hmotu mírně vychladnout a následně ji opatrně vlijeme na bílý krém. Necháme v chladničce odstát celou noc a druhý den podáváme. Dobrou chuť!

Můj blog:: Aďkine overené recepty

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
22.6.2021, Klar98 odpovědět00

Recept jsem dělala přesně podle postupu, bohužel dort neztuhl ani po 17 hodinách.

4.7.2021, NejLucka (administrátor) odpovědět00

možná jste použili jinou želatinu. Třeba postupovat podle návodu na obalu.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit