NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Ovocné dorty Osvěžující jahodový dort s dokonalým korpusem
Osvěžující jahodový dort s dokonalým korpusem
Recept Osvěžující jahodový dort s dokonalým korpusem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Jančíková

Šťavnatý korpus, jemný krém ze šlehačky a mascarpone a úžasné sladké jahody na vrchu, to je kombinace, které nelze odolat. S tímto dortem zazáříte na každé oslavě. Korpus jsem pekla podle receptu od Reny a je dokonalý. Autor: Jana Jančíková

NejLucka NejLucka    ·   30.5.2024

Osvěžující jahodový dort s dokonalým korpusem

Šťavnatý korpus, jemný krém ze šlehačky a mascarpone a úžasné sladké jahody na vrchu, to je kombinace, které nelze odolat. S tímto dortem zazáříte na každé oslavě. Korpus jsem pekla podle receptu od Reny a je dokonalý. Autor: Jana Jančíková

40 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Suroviny

Korpus:

6 ks
vejce
250 g
krystalový cukr
6 lžic
olej
špetka
sůl
240 g
hladká mouka
podle potřeby
jahodový džem
troška
rum

Krém:

500 ml
šlehačková smetana 33%
500 g
mascarpone
2 ks
vanilkový cukr
dle chuti
moučkový cukr
1 ks
ztužovač šlehačky

Vrch:

podle potřeby
jahody
podle chuti
krystalový cukr
podle chuti
rum
1 ks
jahodová galaretka želé
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
  1. Bílky s cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Tuhost ověříte tak, že pokud misku otočíte naopak, sníh z ní nespadne.
  2. Postupně přidáme olej, žloutky po jednom, stále na maximu přitom šleháme.
  3. Nakonec už jen ručně metličkou přimícháme mouku.
  4. Pečeme na 180 stupňů cca 45 minut.
  5. Na dort použijeme jen půlku korpusu.
  6. Korpus pokapeme rumem a potřeme jahodovým džemem.
  7. Šlehačkovou smetanu vyšleháme do tuha a přidáme mascarpone, vanilkový a moučkový cukr a ztužovač a vše spolu vyšleháme na hladký krém.
  8. Krém natřeme na korpus.
  9. Jahody rozvaříme s cukrem a kapkou rumu a trošku rozmixujeme tyčovým mixérem.
  10. Ještě do vlažných jahod přimícháme jahodovou galaretku, kterou připravíme podle návodu na obalu. Použijeme při tom asi 200 ml vody a cca 200 ml máme v těch jahodách.
  11. Touto jahodou směsí zalijeme dort a necháme ji ztuhnout do dalšího dne.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář